19.11.15

Καμμένος: Δεν έχουμε κάτι άλλο να ψηφίσουμε...

Καμμένος: Η κυβέρνηση δεν υποχρεούται να περάσει άλλα μέτρα μέχρι το τέλος του έτους ... μέχρι το τέλος του 2015...
-Κατρούγκαλος: Την επόμενη βδομάδα οι αποφάσεις για το ασφαλιστικό...
«Το σημερινό πακέτο με τα προαπαιτούμενα είναι το τελευταίο που έχουμε να περάσουμε μέχρι το τέλος του έτους» δήλωσε ο Πάνος Καμμένος, μετά το πέρας της ψηφοφορίας για τους πλειστηριασμούς, μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες. 

Οπως...
είπε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων η μόνη υποχρέωση που έχει η κυβέρνηση είναι να εγγράψει στον προϋπολογισμό του 2016, τη μείωση των δαπανών από το ασφαλιστικό, ύψους 700 εκατ. ευρώ, τα οποία -ανέφερε- ότι δεν θα προκύψουν από μείωση των συντάξεων, αλλά από άλλους πόρους, όπως την αύξηση των εργοδοτικών εισφορών. 

«Δεν έχουμε κάτι άλλο να ψηφίσουμε μέχρι το τέλος του 2015» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος.

Πάντως, στο σχεδιασμό της κυβέρνησης είναι η «σαλαμοποίηση» των παρεμβάσεων στο ασφαλιστικό, δηλαδή η λήψη των άμεσων μέτρων για τη μείωση των δαπανών, μέσω του κρατικού προϋπολογισμού, προκειμένου να φέρει από το νέο έτος τη συνολική μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού.

Ο αρμόδιος υπουργός, Γιώργος Κατρούγκαλος, μετά τη συνάντησή του με το κουαρτέτο των δανειστών, σημείωσε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα έρθουν οι τελικές αποφάσεις, ενώ τόνισε ότι «η κυβέρνηση δεν θα προβεί σε μειώσεις συντάξεων, πριν να υπάρξει ολοκληρωμενο σχέδιο για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση 

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: