19.11.15

Δεν θα γίνω "δελφίνος"...

Το παρασκήνιο της παραίτησης Σακελλαρίδη - Media
To παρασκήνιο της παραίτησης Γαβριήλ...
Την πόρτα της εξόδου από το βουλευτικό αξίωμα, αλλά και την πολιτική σκηνή -για την ώρα τουλάχιστον- όπως λέει ο ίδιος, επέλεξε τελικά ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης.
Τα προμηνύματα υπήρχαν εδώ και πολύ καιρό, ήδη από το...
καλοκαίρι όταν είχε ακουστεί ότι διαφωνεί με τη συμφωνία της 12ης Ιουλίου ή αργότερα όταν υπήρξαν οι φήμες ότι δε θα ήταν υποψήφιος στις εκλογές. Τελικά, συμμετείχε στις εκλογές, αλλά στη συνέχεια απέφυγε την υπουργοποίησή του, και όποια άλλη θέση προϋπέθετε την υπεράσπιση της κυβερνητικής πολιτικής, μένοντας στα μετόπισθεν ως απλός βουλευτής, εκφράζοντας κατ’ ιδίαν την ανάγκη αποστασιοποίησης και την πολιτική  αδυναμία ενεργητικής στήριξης της κυβέρνησης σε αυτή της φάσης υλοποίησης του μνημονίου.

Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης στην ανακοίνωσή του ξεκαθαρίζει  ότι: «Η επιλογή της παραίτησης αλλά και της απόσυρσης από την κεντρική πολιτική σκηνή αποτελούν για εμένα μονόδρομο», διασκεδάζοντας τις φήμες ότι επιδιώκει να καταστεί «δελφίνος» το επόμενο διάστημα.
 Ωστόσο, δεδομένου του νεαρού της ηλικίας του, η κίνηση αυτή αφήνει περιθώρια επανόδου του στο μέλλον χωρίς τα βάρη της μνημονιακής πολιτικής.

πηγη topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: