2.11.15

Ευκαιρίες υπάρχουν. Σχέδιο;...

Ενοχλημένοι εμφανίζονται η γερμανική κυβέρνηση και οι σύμμαχοί της στην Ευρώπη με την προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης να συνδέσει το προσφυγικό με το ελληνικό χρέος και το...
τρίτο Μνημόνιο.

Ολοι -Γερμανοί αξιωματούχοι, Ευρωπαίοι γραφειοκράτες, ντόπιοι εξωφυλαρούχες και τα γνωστά από το παρελθόν για τις επιδόσεις τους στην κινδυνολογία και την καταστροφολογία διεθνή μέσα ενημέρωσης- εκφράζουν τη δυσφορία τους επειδή το πρόγραμμα δεν υλοποιείται με τη δολοφονική ταχύτητα που θα ήθελαν και εγκαλούν τον Τσίπρα για τυχοδιωκτισμό και σκόπιμη καθυστέρηση.

Ταυτοχρόνως, προειδοποιούν με τη συνήθη εκβιαστική ρητορική (παλιά τους τέχνη κόσκινο) πως αν δεν ολοκληρωθεί επιτυχώς η αξιολόγηση, δεν θα προχωρήσει η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών μέχρι το τέλος του έτους και έτσι πιθανότατα θα κουρευτούν οι καταθέσεις των Ελλήνων πολιτών.

Ζούμε σκηνές από ένα έργο που έχουμε ξαναδεί; Προφανώς. Οι πιο διορατικοί της ελληνικής κυβέρνησης το είχαν προβλέψει. Θυμίζουμε τη δήλωση του Γ. Δραγασάκη πριν από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου σχετικά με το ενδεχόμενο να ξαναβρεθούμε ως χώρα στην κατάσταση που ήμασταν τους μήνες της διαπραγμάτευσης και την αγωνία του Ευκλείδη Τσακαλώτου μήπως κάποιοι εκ των εταίρων μας δεν δεχθούν να συζητήσουν επί της ουσίας το ζήτημα του χρέους, παρά τη δέσμευση που υπάρχει στη συμφωνία.

Οι καλοπροαίρετοι ισχυρίζονται ότι η εμπλοκή οφείλεται στο έλλειμμα εμπιστοσύνης που χαρακτηρίζει τις σχέσεις των δύο πλευρών. Ομως τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι, παρά το γεγονός ότι η καχυποψία είναι παρούσα και δυσκολεύει την κατάσταση. 

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο του Τάσου Παππά, ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: