24.11.15

Σταθάκης: Έκτακτο και προσωρινό μέτρο, ο φόρος στο κρασί...


 Οι εργοδοτικές εισφορές μπορεί να αυξηθούν κατά μια μονάδα...
«Όταν μπαίνει ένας φόρος είναι πάντα μεγάλο πρόβλημα», παραδέχτηκε ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, με αφορμή το φόρο που επιβλήθηκε στο κρασί.
Και...
πρόσθεσε, μιλώντας "στον ενικό": Και ειδικά όταν μπαίνει σε μια μορφή παραγωγής, την οποία θέλαμε όλοι να αποφύγουμε. Προφανώς είναι ένας συμβιβασμός που έγινε υπό τις δεδομένες συνθήκες. Ας το δούμε ως ένα έκτακτο και προσωρινό μέτρο.

Ο Σταθάκης ανεφερε, επίσης, πως, "οι εργοδοτικές εισφορές μπορεί να αυξηθούν κατά μια μονάδα, αλλά όχι περισσότερο".
Όπως είπε, η αύξηση θα γίνει αν κριθεί εντελώς απαραίτητο και ξεκαθάρισε ότι πρόθεση είναι οι εισφορές να παραμείνουν όπως είναι.

Σε ερώτηση του προέδρου του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνου Μίχαλου για το νέο ΕΣΠΑ, ο υπουργός Οικονομίας απάντησε οτι είναι επιτυχίες της κυβέρνησης η αύξηση των προκαταβολών του ΕΣΠΑ 2014-2020 από το 7% στο 14% και η χρηματοδότηση 1 δις. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Σχετικά με τον νέο αναπτυξιακό νόμο, ο Σταθάκης είπε, πως,  έγιναν μεγάλες αλλαγές από την κυβέρνηση και τώρα βρίσκεται σε διαβούλευση με 120 φορείς. "Η πρόθεσή μας είναι να το καταθέσουμε στη Βουλή λίγο πριν ή λίγο μετά τα Χριστούγεννα", κατέληξε...

Δεν υπάρχουν σχόλια: