5.11.15

Ο οδηγός του Ερντογάν, έγινε... βουλευτής...

Έπειτα από 20 χρόνια στην υπηρεσία του «Σουλτάνου του Βοσπόρου», ο Αχμέντ Χαμντί Τσαμλί, ο προσωπικός οδηγός του Ταγίπ Ερντογάν παίρνει θέση στα κοινοβουλευτικά έδρανα. 
Ο ...
Τσαμλί εξελέγη βουλευτής στην τουρκική εθνοσυνέλευση κατά τις βουλευτικές εκλογές της 1ης Νοεμβρίου στις οποίες θριάμβευσε το κυβερνών «Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης» (AKP).

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Zaman, ο σοφέρ του ιδρυτή του AKP έθεσε για πρώτη φορά υποψηφιότητα για βουλευτής στις εκλογές του Ιουνίου καταλαμβάνοντας την 16η θέση στη λίστα των υποψηφίων του κόμματος για τη δεύτερη εκλογική περιφέρεια της Κωνσταντινούπολης, δίχως όμως να εκλεγεί.

Στην εκλογική αναμέτρηση της 1ης Νοεμβρίου, ωστόσο, κατά την οποία το κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης κέρδισε αναπάντεχα το 49% των ψήφων, ο Τσαμλί, ο οποίος βρισκόταν στην 13η θέση της λίστας των υποψηφίων βουλευτών για την ίδια περιφέρεια εξελέγη τελικά στο τουρκικό κοινοβούλιο.

Ο Τσαμλί άρχισε να προσφέρει τις υπηρεσίες του στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το 1994, όταν ο νυν πρόεδρος της Τουρκίας διεξήγαγε την προεκλογική του εκστρατεία για τη δημαρχία της Κωνσταντινούπολης. Πριν ξεκινήσει να εργάζεται για τον Ερντογάν, ήταν ο προσωπικός οδηγός ενός άλλου πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας, του ισλαμιστή Νετμετίν Ερμπακάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: