2.11.15

Μάρδας: Αδικαιολόγητη η μη επέκταση του κατασκευαστικού τομέα...

... στο εξωτερικό...
Ο υφυπουργός Εξωτερικών, χαρακτήρισε αδικαιολόγητο το γεγονός πως παρότι ο κατασκευαστικός τομέας επωφελήθηκε από όλα τα κοινοτικά πλαίσια, δεν επεκτάθηκε στις διεθνείς αγορές.
Όπως... είπε ο κ. Μάρδας στο Πρακτορείο 104.9, «Δεν δικαιολογείται με ένα τέτοιο μεγάλο σύνολο δισεκατομμυρίων που με μια πρώτη εκτίμηση ανέρχονται σε 60 δισ. τα όσα έχουν πάρει όλο αυτό το χρονικό διάστημα να βρίσκεται σε μια θέση τόσο πίσω ιδιαίτερα στις αραβικές χώρες, στην Αφρική, ή σε οποιαδήποτε άλλη χώρα του τρίτου κόσμου, όπου θα μπορούσε να επεκταθεί». Ο υφυπουργός Εξωτερικών εξέφρασε την άποψη πως ο κατασκευαστικός τομέας έπρεπε να είναι μεταξύ των πέντε πρώτων παγκοσμίως.

Αναφερόμενος στην πολιτική της κυβέρνησης για την προσέλκυση επενδύσεων, ο κ. Μάρδας τόνισε ότι η οικονομική αστάθεια και η προσπάθεια διαχείρισής της, ήταν ανασταλτικός παράγοντας στην χάραξη εξωστρεφούς πολιτικής τους τελευταίους 8 μήνες. «Τώρα που φαίνεται ότι η χώρα πατάει γερά στα πόδια της, τώρα μπορούμε να αλλάξουμε και την εικόνα και συγχρόνως να θέσουμε τα θεμέλια έτσι ώστε να προσελκύσουμε κάποιες επενδύσεις από το εξωτερικό», σημείωσε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: