2.11.15

Ο Σταύρος συμβουλεύει τον Τσίπρα...


...να μελετήσει Βενιζέλο -οχι τον Βαγγέλη, αλλά τον μεγάλο, τον Ελευθέριο...
Ο επικεφαλής του Ποταμιού, καλεί σε άρθρο του τον Αλέξη Τσίπρα, να παραδειγματιστεί από τον Ελευθέριο Βενιζέλο ο οποίος δεν δίσταζε να πει θλιβερές αλήθειες όταν το επέβαλλε το καθήκον, ενώ χαρακτηρίζει δειλούς και ανίκανους, πολιτικούς που...
κάθισαν στο τιμόνι της χώρας.
Με άρθρο του στην εφημερίδα Χανιώτικα Νέα, ο Σταύρος Θεοδωράκης, επιτίθεται στην κυβέρνηση η οποία, όπως λέει, καπηλευόταν μέχρι τον Γενάρη τις ουρές των κολασμένων και τις αυτοκτονίες απελπισμένων, ενώ τώρα βλέπει την κοινωνία πίσω από τα φιμέ τζάμια των αυτοκινήτων της. 


«Είναι θλιβερό να διαπιστώνει κανείς ότι στο τιμόνι της χώρας που κάποτε κάθισε ένας Βενιζέλος, κάθισαν στη συνέχεια δειλοί και ανίκανοι πολιτικοί της ατέρμονης πολιτικολογίας, των κούφιων λόγων και του μηδενικού αποτελέσματος», τονίζει.

Στρέφοντας τα βέλη του προς τον Αλέξη Τσίπρα, σημειώνει πως 5 χρόνια νωρίτερα κατήγγειλε την λιτότητα ενώ τώρα παίρνει μέτρα χειρότερης λιτότητας. «Όταν οι άλλοι έκοβαν μισθούς και συντάξεις μιλούσε για νεοφιλελεύθερη λαίλαπα, τώρα ο ίδιος εξανεμίζει ακόμα περισσότερο το εισόδημα και πετσοκόβει τις συντάξεις».  

Φέρνοντας σαν παράδειγμα τον Ελευθέριο Βενιζέλο, ο επικεφαλής του Ποταμιού, τονίζει πως δεν έλεγε μεγάλες κουβέντες, απλώς πήγαινε την Ελλάδα από τη Θεσσαλία στη Θράκη, ενώ δεν δίσταζε να λέει «θλιβεράς αληθείας όταν καθήκον αληθείας το επέβαλλεν».


Για το προσφυγικό, ο Σταύρος Θεοδωράκης, κατηγορεί την κυβέρνηση πως λοιδορούσε τους λιμενικούς και σήμερα προσπαθεί να καρπωθεί τις προσπάθειές τους , ενώ κλείνοντας συμβουλεύει την κυβέρνηση «Να προμηθευτούν και να μελετήσουν μία σύντομη βιογραφία του Ελευθέριου Βενιζέλου.  Ίσως αντιληφθούν ότι η πολιτική είναι γενναιότητα, σχέδιο, όραμα, δράση και όχι φουσκωμένα λόγια, συνθήματα, ιδεοληψίες και αδράνεια. Νεωτερικότητα και προοδευτικές λύσεις έχει ανάγκη ο τόπος και όχι τον αριστεροδεξιό συντηρητισμό τους»

thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: