1.11.15

Δελφίνοι κατά Τσίπρα και... Ν.Δ. ...

Συνεχίζουν τις περιοδείες τους και την εξ αποστάσεως αντιπαράθεση οι υποψήφιοι για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, με τις περιοδείες και τις τηλεοπτικές εμφανίσεις να βρίσκονται σε πρώτο πλάνο.

«Ανικανότητα και ιδεοληψίες»


Ο Απόστολος Τζιτζικώστας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, έστρεψε ξανά τα βέλη του προς την...

κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό σημειώνοντας ότι «δεν μπορεί “η πρώτη φορά αριστερά” να ασκεί τέτοια φοροεπιδρομή».

Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για «ανικανότητα και ιδεοληψίες» και σημείωσε ότι η κυβέρνηση δίνει μία προοπτική απόγνωσης.


Αναφερόμενος στα εσωτερικά της Ν.Δ. τόνισε ότι το κόμμα πρέπει να αλλάξει τον εαυτό του προσθέτοντας «κάνω κριτική στη Ν.Δ. για να βελτιωθούμε. Θέλω να σπάσω τις συμφωνίες που υπάρχουν κάτω από το τραπέζι και αν υπάρχουν». 


«Βαρίδια η νοοτροπία μας»


Από την πλευρά του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το Αγρίνιο έκανε λόγο για «βαρίδια» στη Νέα Δημοκρατία δηλώνοντας «Τα βαρίδια μας είναι η νοοτροπία μας. Αυτές τις νοοτροπίες θέλω να αλλάξω», ενώ τόνισε ότι η υποψηφιότητά του πρεσβεύει την ανανέωση που έχει ανάγκη του κόμμα του. 


«Αν δεν γίνει,τότε η ΝΔ θα έχει πάντα ρόλο κομπάρσου» είπε χαρακτηριστικά». 


Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επιτέθηκε στην κυβέρνηση δηλώνοντας ότι «θα ζητήσει μέχρι το τέλος του έτους 19 δισ. μέσω φόρων και δεν έχει βάλει στο τραπέζι ούτε μια πολιτική μείωσης δαπανών».


Ανεβάζει τους τόνους ο Άδωνις


Ολομέτωπη επίθεση προς τους Βαγγέλη Μεϊμαράκη και Απόστολο Τζιτζικώστα εξαπέλυσε ο Άδωνις Γεωργιάδης μέσα από τη συχνότητα του ΣΚΑΪ (εκπομπή "Ακραίως"), ενώ από τα βέλη του δεν ξέφυγε η κυβέρνηση.


Ο υποψήφιος πρόεδρος της Ν.Δ. άσκησε κριτική στον νυν πρόεδρο στηλιτεύοντας το γεγονός ότι δεν δέχεται να γίνει ντιμπέιτ, ενώ για τον Τζιτζικώστε είπε ότι αποφεύγει τις ζωντανές συνεντεύξεις και προτιμά τις μαγνητοσκοπημένες.


«Μας ενδιαφέρει μια Νέα Δημοκρατία ισχυρή για να αντιμετωπίσουμε τη λαίλαπα που ζούμε», είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ για την κριτική του προς το κόμμα του σημείωσε «η κριτική που ασκούσα στη ΝΔ ισχύει, απλά έπρεπε να έχω άλλο ύφος. Τον Κωνσταντίνο Καραμανλή τον τιμώ».


Χαρακτήρισε «επικίνδυνη» την κυβέρνηση Τσίπρα δηλώνοντας ότι «τώρα ζούμε στον αστερισμό της παράνοιας. Από το παράλληλο νόμισμα του Βαρουφάκη, στο παράλληλο τραπεζικό νόμισμα του Δραγασάκη. Είναι επικίνδυνοι. Στην Ευρωπαϊκή Ενωση δεν υπάρχουν αυτά, είναι παράνομα».


Αίσθηση, ακόμη, προκάλεσαν και οι ευθείες βολές που εξαπέλυσε προς τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη επικαλούμενος δημοσίευμα της Huffington Post, η οποία πραγματοποίησε άτυπο ντιμπέιτ μεταξύ των υποψηφίων, αλλά τονίζει ότι η πλευρά Μεϊμαράκη αρνήθηκε να συμμετάσχει. Ο Άδωνις κάλεσε τον νυν πρόεδρο του κόμματος να διαψεύσει το δημοσίευμα, ενώ σημείωσε ότι «οι τέσσερις συνυποψήφιοι δεν έχουμε ανταλλάξει μεταξύ μας κουβέντα». 


Από τη Βουλή στην Πελοπόννησο


Μετά τη χθεσινή σφοδρή αντιπαράθεση εντός κοινοβουλίου ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης θα συνεχίσει την εκστρατεία του κάνοντας περιοδεία στην Πελοπόννησο, ενώ αναμένεται να απαντήσει στους συνυποψήφιούς του.


Το Σάββατο από το βήμα της Βουλής επανέλαβε τη θέση του ότι «η χώρα δεν κυβερνάται κι αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί». Επιτιθέμενος στον πρωθυπουργό, υποστήριξε ότι ο Αλέξης Τσίπρας «είπε ότι δεν μπορεί να είναι καπετάνιος παντός καιρού, είναι μόνο για την καλοκαιρία, όταν πιάσουν τα μποφόρ τα παρατάει και κοιτάει σε ποιον θα το δώσει».


«Να πιάσετε το πηδάλιο να ανεβείτε όλοι μαζί στη γέφυρα και να δείτε πως θα προχωρήσει το σκάφος» είπε, και υποστήριξε ότι η Νέα Δημοκρατία θα στηρίζει «ό,τι θετικό φέρνετε. Αλλά θα σας κάνουμε κριτική».


Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης επισήμανε πως η ανακεφαλαιοποίηση είναι ανάγκη να προχωρήσει χωρίς καμία άλλη καθυστέρηση, γιατί «πρέπει να προστατεύσουμε τους καταθέτες, να μην πάμε σε κούρεμα, πρέπει να επιστρέψουν οι τράπεζες στην κανονικότητα, να αποκτήσουν την εμπιστοσύνη των καταθετών και να λειτουργήσουν ως εργαλείο ανάπτυξης, για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας».


Ωστόσο ανέφερε ότι πρέπει οι πολίτες πρέπει να ξέρουν πώς φτάσαμε εδώ, και απέδωσε την ευθύνη στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ., που άσκησε «ανεύθυνη πολιτική από την πρώτη της θητεία, διότι προκάλεσε τεράστια φυγή καταθέσεων».


Για να επιβεβαιώσει τι θέσεις του επικαλέστηκε την έκθεση της ΕΚΤ για τις τράπεζες.


«Αυτό που έγινε ήταν έγκλημα που το πληρώνουν οι Έλληνες», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος επισήμανε τη «διαφορά μεταξύ της κυβέρνησης της Ν.Δ. και της σημερινής», αφού το πακέτο στήριξης του τραπεζικού συστήματος έφερε και έσοδα στο Δημόσιο 4 δισ. χωρίς να επιβαρυνθεί ο ελληνικός λαός.


πηγη efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: