6.11.15

«Εντυπωσιακή η απουσία της αστυνομίας» στην υπόθεση Φύσσα...


«Οι δημοσιογράφοι θα μας καταστρέψουν»...
Η δίκη της Χρυσής Αυγής συνεχίστηκε σήμερα με τον σχολιασμό της κατάθεσης του αστυνομικού Κουρεντζή. Η Πολιτική Αγωγή στάθηκε στο ότι τα λεγόμενα του δείχνουν πως υπάρχει σύνδεση της Χρυσής Αυγής με την αστυνομία, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «είναι...
εντυπωσιακή η απουσία της αστυνομίας», ενώ τονίστηκε για ακόμη μια φορά πως η δολοφονία του Παύλου Φύσσα ήταν ένα οργανωμένο σχέδιο της ναζιστικής οργάνωσης, με εκτελεστικό όργανο τον Ρουπακιά. Παράλληλα, επεσήμαναν ότι οι μάρτυρες εκφοβίζονται, φέρνοντας ως παράδειγμα τον Κουρεντζή που ζήτησε προστασία για αυτόν και την οικογένεια του.
Η Υπεράσπιση δήλωσε πως είναι αστείο να γίνεται λόγος για εκφοβισμό των μαρτύρων. Σχετικά με την κατάθεση του αστυνομικού ισχυρίστηκαν πως δεν ευσταθεί το ότι ο Ρουπακιάς ήταν νηφάλιος και ατάραχος, όπως ισχυρίστηκε ο μάρτυρας και έκαναν λόγο για κατάθεση με στοιχεία κινηματογραφικής ταινίας.

«Οι δημοσιογράφοι θα μας καταστρέψουν»

Η καταστηματάρχης της περιοχής που έγινε ο φόνος, κ. Δαμίγου, κατέθεσε ότι αστυνομικός, τον οποίο αποκάλεσε αρχηγό, ζήτησε μετά από δύο εβδομάδες να μάθει το περιεχόμενο της κάμερας ασφαλείας. Όταν του είπε πως ένας δημοσιογράφος την επόμενη  μέρα του φόνου είχε δει τα όσα κατέγραψε η κάμερα, ο αστυνομικός νευρίασε και είπε «οι δημοσιογράφοι θα μας καταστρέψουν».
Ερωτηθείσα από την Πρόεδρο για το τι κατέγραψαν οι κάμερες, η κ. Δαμίγου υποστήριξε ότι δεν κατέγραψαν το περιστατικό, καθώς είναι έτσι τοποθετημένες που το μόνο που μπορούν να δείξουν έξω από το μαγαζί είναι παπούτσια ή πόδια. Η δίκη θα συνεχιστεί την Τρίτη 10 Νοεμβρίου, με την κατάθεση του αστυνομικού Κοτσοβού.

πηγη thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: