7.11.15

Δέσμευση Τσίπρα, για την πρώτη κατοικία...

«Θα προστατευτεί η α΄ κατοικία», είπε μεταξύ αλλων, ο Αλ. Τσίπρας, στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο ίδιος συμμετείχε αργότερα σε σύσκεψη με το οικονομικό επιτελείο στο Μέγαρο Μαξίμου, με...
τις διαφορές στο ζήτημα των κόκκινων δανείων, καθώς και στα ισοδύναμα για το 23% ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, να παραμένουν.

O Τσίπρας τόνισε  στη συνεδρίαση της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ:«Η κυβέρνηση προχωρά υλοποιώντας τις δεσμεύσεις της τόσο απέναντι στους εταίρους όσο όμως και απέναντι στον ελληνικό λαό, καθότι η βασική δέσμευση βάσει της οποίας λάβαμε εκ νέου τη λαϊκή εντολή ήταν η προστασία των αδυνάτων και η διατήρηση της κοινωνικής συνοχής».

Συνεχίζει λέγοντας ότι «‘Όπως τηρήσαμε την υπόσχεσή μας για τη Δραπετσώνα, όπως νομοθετήσαμε κόντρα στα συμφέροντα για τις άδειες στα ΜΜΕ, έτσι θα προστατεύσουμε και την πρώτη κατοικία των αδυνάτων».

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα υπάρξει νέα τηλεδιάσκεψη του οικονομικού επιτελείου με τους τους Θεσμούς για τα ανοιχτά ζητήματα.

Το απόγευμα της Παρασκευής πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη μεταξύ του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη και των δανειστών. Κατά τη διάρκεια της τέθηκαν επί τάπητος τα ανοιχτά ζητήματα της διαπραγμάτευσης, με έμφαση στο ΦΠΑ στην εκπαίδευση και τους πλειστηριασμούς. Στο τελευταίο ζήτημα τρία είναι τα κύρια σημεία,ώστε να κλείσει η συμφωνία: το οικογενειακό εισόδημα, η αντικειμενική αξία του ακινήτου και το ύψος της συνολικής αξίας της οφειλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: