29.8.14

Δήμος Αθηναίων: Ορκωμοσία σε κλοιό αστυνομίας...

Αστυνομία έξω για την αντιφασιστική συγκέντρωση, αστυνομία και μέσα για συνοδεία του προφυλακισμένου Η. Κασσιδιάρη, που πήρε άδεια για να ορκιστεί και πρόλαβε να...
δηλώσει: «Θέλαμε να τους βάλουμε πρώτοι φυλακή αλλά μας πρόλαβαν εκείνοι». Διαδήλωση αντιφασιστών μετά τη λήξη της ορκωμοσίας.

H είσοδος έγινε με προσκλήσεις και αυστηρά μέτρα ασφαλείας, ενώ έξω από το αμφιθέατρο του 984, μέλη της κίνησης ενωμένοι ενάντια στο ρατσισμό και τη φασιστική απειλή, συνθηματολογούσαν ενάντια στην παρουσία των χρυσαυγιτών στο δημοτικό συμβούλιο. Σε άλλο σημείο είχαν συγκεντρωθεί μέλη της Χρυσής Αυγής.

Παράλληλα ενημέρωναν για σειρά αντιρατσιστικών – αντιφασιστικών δράσεων που θα γίνουν το Σεμπτέμβρη, μήνα που συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Στις 18/9 παναττικό συλλαλητήριο στο Κερατσίνι και στις 19/9 στο Σύνταγμα με μεγάλη συναυλία από τη κίνηση “ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ την οικογένεια και τους φίλους του Παύλου Φύσσα.



Με τη λήξη της ορκωμοσίας, έγινε αντιφασιστική διαδήλωση με κατεύθυνση από την Πειραιώς στην Ομόνοια, όπου και υπήρξε μικροεπεισόδιο, όταν η αστυνομία τραυμάτισε φοιτήτρια που συμμετείχε στη διαδήλωση.

Με αφορμή τη σημερινή ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου στο Δήμο Αθηναίων, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, επικεφαλής της «Ανοιχτής Πόλης» και της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο της Αθήνας δήλωσε: «Το νέο Δημοτικό Συμβούλιο και η νέα Δημοτική Αρχή αναλαμβάνουν καθήκοντα ενόψει μίας πενταετίας εξαιρετικά κρίσιμης για τους πολίτες της Αθήνας αλλά και για την ίδια την πόλη.

Ο ουσιαστικός όρκος που δίνουν σήμερα οι δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι της Ανοιχτής Πόλης είναι ο ίδιος που περιλαμβάνεται στο «συμβόλαιο» που σύναψαν με τους πολίτες της Αθήνας, τόσο κατά την προεκλογική περίοδο, όσο και στην καθημερινή παρουσία και παρέμβαση της δημοτικής μας παράταξης τα προηγούμενα 8 χρόνια στην πόλη.

Δηλαδή: Αγώνας για μια Αθήνα της αλληλεγγύης, της αξιοπρέπειας και της δημοκρατίας. Αγώνας ενάντια στην πολιτική του Μνημονίου που καταδικάζει τους συνανθρώπους μας στην ανεργία, την ανασφάλεια και το περιθώριο. Αγώνας ενάντια στα μικρά και τα μεγάλα συμφέροντα που λειτουργούν ενάντια στο δημόσιο συμφέρον με την ανοχή της δημοτικής αρχής. Αγώνας διαρκής, ενάντια στον φασισμό και τον ρατσισμό, για τον εξοβελισμό του μίσους και του φόβου από τις γειτονιές της Αθήνας.




Με την παρέμβασή μας στο Δημοτικό Συμβούλιο και τις γειτονιές της Αθήνας, θα διεκδικήσουμε την εφαρμογή του προγράμματός μας.

Καλούμε τους Αθηναίους και τις Αθηναίες να δώσουμε αυτές τις κρίσιμες μάχες μαζί. Με συμμετοχή, συζήτηση και ενημέρωση για ό,τι συμβαίνει στην πόλη. Με κινητοποιήσεις και συμμετοχή στα τοπικά κινήματα και τις κινήσεις αλληλεγγύης. Ο δύσκολος αγώνας για μία Αθήνα που θα είναι πόλη ανοιχτή και δημοκρατική θα δίνεται καθημερινά».

Από την πλευρά του ο Πέτρος Κωνσταντίνου συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ και δημοτικός σύμβουλος της κίνησης "Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας", ορκίστηκε με τον ακόλουθο όρκο: "Δηλώνω στην τιμή και τη συνείδησή μου ότι θα αγωνίζομαι για την υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζόμενων, ντόπιων και μεταναστών, για την ανατροπή της αντιλαϊκής επίθεσης κυβέρνησης-κεφαλαίου-ΕΕ-ΔΝΤ.

Για μια κοινωνία κάτω από τον έλεγχο των εργαζόμενων, απαλλαγμένη από την καπιταλιστική βαρβαρότητα και εκμετάλλευση, με πλήρη διαχωρισμό Εκκλησίας και κράτους. Για μια κοινωνία χωρίς διακρίσεις φυλής, φύλου, έθνους και θρησκείας.

70 χρόνια από την απελευθέρωση της Αθήνας από τη ναζιστική κατοχή, τιμώντας τους νεκρούς της Αντίστασης, τιμώντας τον Παύλο Φύσσα, τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο και τον Σαχζάτ Λουκμάν, θα αγωνίζομαι για μια πόλη με δημοκρατία, ελευθερία, αλληλεγγύη, χωρίς νεοναζί  και ρατσισμό".




Mε πολιτικό όρκο ορκίστηκαν και οι σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης...
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: