31.8.14

Το κρατά ακόμη ανοιχτό...

Αινιγματικά, στη γραμμή που χάραξε από την ώρα που ξέσπασε η φημολογία για το θέμα της Προεδρίας της Δημοκρατίας, κινήθηκε ο Φώτης Κουβέλης, τονίζοντας ότι...
οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν στον κατάλληλο πολιτικό χρόνο, σε συνάρτηση με τις ασκούμενες πολιτικές και το πολιτικό κλίμα εκείνης της περιόδου.

Μιλώντας στους βουλευτές και στα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ αρνήθηκε ότι έχει βολιδοσκοπηθεί ή έχει δεχτεί πρόταση να θέσει υποψηφιότητα για την Προεδρία και η όποια συζήτηση επί του παρόντος είναι πρόωρη και βιαστική. Επιπλέον, σύμφωνα με συνομιλητές του, σημείωσε ότι η Αγίου Κωνσταντίνου δεν επιθυμεί να συνδεθεί η υπόθεση της ανάδειξης Προέδρου με άλλου είδους σκοπιμότητες και στοχεύσεις.

Σφίγγα…

Από τη θέση του αυτή, καθίσταται σαφές ότι ο κ. Κουβέλης δεν επιδιώκει να ξεκαθαρίσει από τώρα και απολύτως τη στάση του, κρατώντας ανοιχτό -ανάλογα και με τις εξελίξεις που θα προκύψουν- το συγκεκριμένο κορυφαίας σημασίας ζήτημα.

Το ίδιο αναμένεται να πράξει και σήμερα στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, η οποία θα οριστικοποιήσει τις ημερομηνίες διεξαγωγής του συνεδρίου.

Μάλιστα, θα πρόκειται για την πρώτη δημόσια τοποθέτησή του, καθώς η ομιλία του θα καταγραφεί από τις τηλεοπτικές κάμερες και τους δημοσιογράφους.

Ως δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται ότι το συνέδριο της ΔΗΜΑΡ θα διεξαχθεί με μικρή καθυστέρηση δύο – τριών εβδομάδων.

«Εχει ληφθεί απόφαση από την Κεντρική Επιτροπή τον περασμένο Ιούνιο και το πιθανότερο είναι να πραγματοποιηθεί περί τα τέλη Σεπτεμβίου ή αρχές Οκτωβρίου», τονίστηκε χθες μεταξύ των βουλευτών και των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ.

Με την εξέλιξη αυτή διαφωνεί η μειοψηφία που τάχθηκε υπέρ της αναβολής του επί μεγάλο χρονικό διάστημα, «μέχρι να αποκρυσταλλωθεί η πορεία των πολιτικών εξελίξεων και το ζήτημα του Προέδρου της Δημοκρατίας».

Σε κείμενο-δήλωση που θα καταθέσουν σήμερα προς ψήφιση οι Γρηγόρης Καραγρηγορίου, Μυρσίνη Λιοναράκη, Βασίλης Μανδαράκης, Ντόρα Τσικαρδάνη και Σπύρος Λυκούδης, όλοι μέλη της μειοψηφικής Μεταρρυθμιστικής Τάσης, θα καλούν την Κεντρική Επιτροπή «έστω τώρα, την ύστατη ώρα», να αναστείλει τη διεξαγωγή του συνεδρίου και να το προσδιορίσει σε απώτερο χρόνο, «όταν θα έχουν διαμορφωθεί τα αντικειμενικά δεδομένα της επόμενης περιόδου»...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: