31.8.14

Tα ονόματα για τον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας...

Οι εκλογές για τον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας πλησιάζουν και η κρισιμότητα της ψηφοφορίας έχει πυροδοτήσει μία ακατάσχετη ονοματολογία η οποία έχει ξεκινήσει από πολύ νωρίς. Το...
γεγονός ότι σε περίπτωση που δεν συγκεντρωθούν οι απαιτούμενες 180 ψήφοι, η χώρα θα πάει αυτομάτως σε εκλογές έχει οδηγήσει πολλούς να πιθανολογήσουν με ονόματα που προέρχονται όχι μόνο από τον χώρο της πολιτικής αλλά του πολιτισμού, των γραμμάτων, όπως και πρόσωπα με σημαντικά αξιώματα.

Από την πολιτική τα ονόματα που έχουν ακουστεί είναι του Κώστα Καραμανλή, του Φώτη Κουβέλη, του Νίκου Κωνσταντόπουλου, του Αλέκου Αλαβάνου, της Αλέκας Παπαρήγα. Πρόσωπα που προτάθηκαν σε ανύποπτη στιγμή παρόλο που βρίσκονται εκτός πολιτικής από δική τους επιλογή είναι του Κώστα Σημίτη, του Γιώργου Σουφλιά, του Γιάννη Παλαιοκρασσά και του Σταύρου Δήμα. Επίσης προτάθηκαν εν ενεργεία βουλευτές όπως ο Νικήτας Κακλαμάνης, ο Πρόεδρος της Βουλής, Βαγγέλης Μεϊμαράκης αλλά και ο νέος Επίτροπος της Ελλάδας στην Κομισιόν, Δημήτρης Αβραμόπουλος. Από τις προτάσεις δεν ξέφυγε ούτε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλης Γλέζος.

Λόγω της συναίνεσης που πρέπει να επιτευχθεί για τη συγκέντρωση των 180 ψήφων ιδιαίτερα δημοφιλείς αποδεικνύονται οι προσωπικότητες εκτός πολιτικής όπως ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης, ο σερ Βασίλειος Μαρκεζίνης, ο Νικηφόρος Διαμαντούρος, ο Παναγιώτης Πικραμμένος, η συγγραφέας Ιωάννα Καρυστιάνη, ο πρώην ευρωβουλευτής, Σταύρος Ξαρχάκος, ο Κώστας Γαβράς και ο δημοσιογράφος και πρώην ευρωβουλευτής, Γιάννης Μαρίνος.

Από τη λίστα δεν θα μπορούσαν να λείπουν ονόματα από τον χώρο των επιστημών όπως ο καθηγητής Κωνσταντίνος Τσουκαλάς ή ο Δημήτρης Νανόπουλος αλλά και η βυζαντινολόγος, Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ.

Τέλος ένα από τα ονόματα που προτάθηκαν ήταν αυτό του ομογενή πρώην κυβερνήτη της Μασσαχουσέτης καθώς και υποψήφιου πρόεδρου των ΗΠΑ στις εκλογές του 1988 με τους Δημοκρατικούς, Μάικλ Δουκάκη, από τον Γιώργο Καρατζαφέρη στον άερα του ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1...

parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: