31.8.14

«Ανά πάσα στιγμή κινδυνεύω να ξανασυλληφθώ»...

«Ανά πάσα στιγμή κινδυνεύω να ξανασυλληφθώ»
Την αγωνία του για το γεγονός ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να ξανασυλληφθεί για χρέη προς το Δημόσιο, εκφράζει ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, Γιάννης Βούρος, σύμφωνα με...
το "People" της εφημερίδας "Πρώτο Θέμα".

«Ανά πάσα στιγμή κινδυνεύω να ξανασυλληφθώ. Τα χρέη, μέχρι σήμερα, διολίσθαιναν από τη μια διοίκηση στην άλλη, καθώς καμία δεν είχε σταθεί επί της ουσίας στο πρόβλημα. Η πρόεδρος του ΚΘΒΕ, Μένη Λυσαρίδου, κι εγώ, παράλληλα με την παραγωγή καλλιτεχνικού έργου, μπήκαμε στη λογική να δούμε τι έχει συμβεί, ερχόμενοι -για πρώτη φορά- σε επαφή με τους αρμόδιους φορείς, και παράλληλα να διεκδικήσουμε όσα χρωστούν η πολιτεία και διάφοροι φορείς στο Κρατικό, απ' την επιστροφή του ΦΠΑ και άλλα, που δεν τα διεκδίκησε ποτέ κανείς. Αυτά φτάνουν τα 2,8 εκατομμύρια ευρώ» λέει.

 Όσο για τα χρέη προς το ΙΚΑ, ο Γιάννης Βούρος αποκαλύπτει: «Περίπου 4,5-5 εκατομμύρια ευρώ. Με μειωμένη την επιχορήγηση, όσο κι αν εξορθολογίσουμε εμείς τα οικονομικά, η "τρύπα" θα μεγαλώνει λόγω των τόκων. Θεωρώ ότι πρέπει να υπάρξει μια γενναία πολιτική απόφαση και τα χρέη να διαγραφούν ή να κουρευτούν, όπως έγινε με το Μέγαρο Μουσικής. Φέτος κάναμε εισπράξεις 1.145.000 ευρώ, με μέση τιμή εισιτηρίου μόλις 9,70 ευρώ. Αυτό το ποσό θα ήταν στο ταμείο του Κρατικού αν κάποιος είχε διαγράψει τα χρέη του. Μέχρι και αν γίνει αυτό, μπορεί αύριο κιόλας να με ξανασυλλάβουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια: