31.8.14

«Θαρραλέα, όχι ακραία στάση, στην κρίση της Ουκρανίας»...

Ο πολωνός Τουσκ και η ιταλίδα Μογκερίνι στα δύο υψηλότερα αξιώματα της ΕΕ
Την ανάγκη η Ε.Ε. να δείξει μια θαρραλέα, αλλά όχι ακραία, στάση σε ό,τι αφορά την κρίση στην Ουκρανία υπογράμμισε ο νέος πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο πρωθυπουργός της Πολωνίας Ντόναλντ Τουσκ, προσθέτοντας πως ο στόχος πρέπει να είναι η...
ειρήνη.

Για το ίδιο θέμα η υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας Φεντερίκα Μογκερίνι, που διαδέχεται την Κάθριν Άστον στη θέση της επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, δήλωσε ότι καθώς η Ευρωπαϊκή Ένωση εργάζεται για να επιβάλει κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, πρέπει ταυτόχρονα να διατηρήσει ανοικτή την διπλωματική οδό.

Επιπλέον, στις πρώτες του δηλώσεις μετά τον διορισμό του ο Τουσκ επέμεινε ότι θα επιχειρήσει προσωπικά να καθησυχάσει τις ανησυχίες της Βρετανίας, προσθέτοντας ότι κανείς δεν μπορεί να φανταστεί την ΕΕ χωρίς αυτήν.

Εξάλλου ο Τουσκ, ο οποίος θα προεδρεύει των Συνόδων Κορυφής από τον Δεκέμβριο, έκρινε ότι η προώθηση της δημοσιονομικής πειθαρχίας και ταυτόχρονα της οικονομικής ανάπτυξης είναι κάτι εφικτό.

«Η εμπειρία μου ως Πρωθυπουργού δείχνει ότι η δημοσιονομική πειθαρχία από τη μια και η οικονομική ανάπτυξη από την άλλη, το να συνδυαστούν αυτές οι δύο προκλήσεις, είναι εφικτό», είπε ο Τουσκ στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στις Βρυξέλλες.

Ανέφερε ακόμη ότι θα είναι έτοιμος να ανακοινώσει τη νέα κυβέρνηση της Πολωνίας την επόμενη εβδομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: