31.8.14

Αυξάνονται οι νεκροί, στο Παρίσι...

 

Ψάχνουν στα χαλάσματα για επιζώντες (ΦΩΤΟ)...

Ένα παιδί και μία ηλικιωμένη είναι, προς το παρόν, τα θύματα της κατάρρευσης ενός τετραώροφου κτηρίου σε προάστιο του Παρισιού, που γκρεμίστηκε μετά από διαρροή αερίου.

Δώδεκα άνθρωποι έχουν...
τραυματιστεί, 4 εξ αυτών σοβαρά, σύμφωνα με τους πυροσβέστες, οι οποίοι ψάχνουν στα συντρίμμια για να βρουν εγκλωβισμένους.

Τα συνεργεία διάσωσης αναζητούν ακόμα 5 ενήλικες και 5 παιδιά, χωρίς να είναι σίγουροι εάν βρίσκονταν στο κτίριο την ώρα του δυστυχήματος ή αν έλειπαν σε διακοπές.

Τα μέλη των σωστικών συνεργείων εντόπισαν και είχαν οπτική επαφή με μία γυναίκα «περίπου 80 ετών» που ήταν ακόμα ζωντανή και διατηρούσε τις αισθήσεις της κάτω από τα χαλάσματα, ωστόσο η ίδια κατέληξε κατά την επιχείρηση απεγκλωβισμού, εξήγησε ο διοικητής Γκαμπριέλ Πλους.Ο γάλλος υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ, που μετέβη στο σημείο του δυστυχήματος, επεσήμανε ότι η έκρηξη φαίνεται να προκλήθηκε από διαρροή αερίου.

Εκπρόσωπος της νομαρχίας έκανε λόγο για μια «ισχυρή υπόθεση» προς αυτήν την κατεύθυνση ενώ μία πηγή που βρίσκεται κοντά στις έρευνες επιβεβαίωσε ότι αυτό είναι ίσως το πιθανότερο σενάριο. «Πραγματοποιούνταν εργασίες αερίου στην περιοχή» ανέφερε ο διοικητής Πλούς, χωρίς ωστόσο να συνδέσει προς το παρόν το γεγονός αυτό με την έκρηξη.

«Είχαν σκάψει το πεζοδρόμιο κάτω ακριβώς από το κτίριο» εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Μαριλίν Ιβόν, μία κάτοικος της περιοχής που είναι πεπεισμένη ότι οι εργασίες συνδέονται με την έκρηξη. «Δεδομένης της ισχύος της έκρηξης, δεν πρόκειται για φιάλη υγραερίου, είναι σίγουρο!» τόνισε η 49χρονη γυναίκα.

«Μπορούμε να περιμένουμε ακόμα ότι θα βρούμε θύματα κάτω από τα συντρίμμια» διαβεβαίωσε ένας πυροσβέστης, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι επιζώντες μπορούν να βρεθούν κάτω από τα χαλάσματα εντός ενός διαστήματος μεταξύ 12 και 24 ωρών.

Εικόνες από το κτίριο που βρίσκεται στο προάστιο Ροσνί-Σου-Μπουά, στα ανατολικά προάστια του Παρισιού δείχνουν τη μία του πλευρά να έχει καταρρεύσει εντελώς αποκαλύπτοντας το εσωτερικό των διαμερισμάτων.
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: