31.8.14

Ολοκληρώνεται σήμερα με επιτυχία το 10ημερο αγώνα στις Σκουριές ...




ΦΩΤΟ...
Με μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώνεται σήμερα το δεκαήμερο αγώνα ενάντια στην καταστροφή του Κακάβου από την εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές της Χαλκιδικής.

Οι...
κάτοικοι της περιοχής, τοπικά κινήματα από όλη την Ελλάδα, συλλογικότητες και οικολογικές ομάδες συναντήθηκαν και απόλαυσαν την ομορφιά του βουνού ενώ αντίκρυσαν και τη μεγάλη καταστροφή που έχει προκαλέσει η ελληνικός χρυσός. Όσοι ανέβηκαν για πρώτη φορά και εκείνοι που είχαν μήνες να ανέβουν στο βουνό αντίκρυσαν μια καταστροφή. Αποψιλωμένες περιοχές, πανέμορφα και υπεραιωνόβια δέντρα κομμένα και κτίρια της εταιρείας να ξεφυτρώνουν στο εργοτάξιο της ελληνικός χρυσός.
"Ενάντια στην παράνοια και την καταστροφική μανία κράτους, εταιρειών και κερδοσκόπων …το πανηγύρι της αυθαιρεσίας πρέπει να τελειώσει..." ήταν το σύνθημα του κάμπινγκ στο βουνό που διοργάνωσαν οι Επιτροπές Αγώνα. Κατά τη διάρκεια των δέκα ημερών διοργανώθηκαν συζητήσεις για την αποανάπτυξη,τα «κοινά» αγαθό, το νέο καθεστώς στις φυλακές και τις διώξεις, τα κινήματα και τη τοπικη αυτοδιοίκηση. Οι συμμετέχοντες το απόγευμα συζητούσαν και το βράδυ διασκέδαζαν με συναυλίες, προβολές ταινιών αλλά και υπό τους φυσικούς ήχους του δάσους.






alterthess.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: