30.8.14

H Realnews αυτής της Κυριακής...


Με τίτλο: "5 "κόκκινες" γραμμές για το Παρίσι" κυκλοφορεί αυτήν την Κυριακή η Realnews, η οποία έχει εκτενή ρεπορτάζ για όσα υποστηρίζει η κυβέρνηση αλλά και..
τις αντιδράσεις των δανειστών ενόψει της συνάντησης στη γαλλική πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι "κόκκινες γραμμές" μπαίνουν στα εξής θέματα: Πλειστηριασμοί, πετρέλαιο θέρμανσης, ΕΝΦΙΑ, ομαδικές απολύσεις και δόσεις. Συγκεκριμένα για κάθε θέμα, η κυβέρνηση θα υποστηρίξει:
1. Πλειστηριασμοί: Προστασία της κύριας κατοικίας των οικονομικά ασθενέστερων. Δεν θα πλειστηριάζονται ακίνητα στο 1/3 της αντικειμενικής αξίας.
2. Πετρέλαιο θέρμανσης: Μείωση 20% στον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης από Οκτώβριο.
3. ΕΝΦΙΑ: Εκπτωση 20%-30% στα κενά και μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα.
4. Ομαδικές απολύσεις: Δεν θα απελευθερωθεί το σύστημα απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα.
5. Δόσεις: 100 δόσεις για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Στο ίδιο μήκος κύματος, η Realnews φιλοξενεί ρεπορτάζ για την τρόικα, η οποία απειλεί με αποχώρηση και συστήνει στην ελληνική πλευρά "αποφύγετε τις μονομερείς ενέργειες". Επίσης, η εφημερίδα αποκαλύπτει "σχέδιο Βερολίνου για... light μνημόνιο", ενώ δημοσιεύει αποκλειστικά την εντολή Βρούτση για νέο νόμο με τον οποίο θα ""δυσκολεύουν" οι απεργίες!".

Το κύριο άρθρο της εφημερίδας και του Νίκου Χατζηνικολάου έχει τίτλο: "Η... αερολογία της προεδρολογίας". Ο Ν. Χατζηνικολάου αναφέρει χαρακτηριστικά: "Το πάθημα της κρίσης δεν έχει γίνει μάθημα στους ταγούς μας... Οι περισσότεροι εξ αυτών «λειτουργούν» πολιτικά με τον αξιακό κώδικα και τις «συνταγές» των δεκαετιών του ’80 και του ’90, της εποχής δηλαδή της οικονομικής ευδαιμονίας και της πολιτικής «ανεμελιάς», σαν να μην άλλαξε απολύτως τίποτε από τότε στη χώρα! Τους ενδιαφέρει κυρίως -αν όχι αποκλειστικά- η εξουσία. Και στον βωμό της διατήρησης ή της απόκτησής της παραμερίζουν όλοι και «θυσιάζονται» όλα...".

Στο σημερινό άρθρο του ο Χρήστος Πασαλάρης επισημαίνει ότι κάθε ελληνική οικογένεια ζει το δράμα της όσο τα παιδιά της, αν και κατέχουν πλούσια βιογραφικά, δεν μπορούν να βρουν εργασία και πολλά από αυτά ξενιτεύονται. Αποκαλύπτει το δράμα ενός πατέρα που προσφέρει κρυφά τη μισή του σύνταξη, ως μισθό, σε όποιον εργοδότη δεχθεί να προσλάβει την απελπισμένη κορούλα του. Ο Σεπτέμβριος, γράφει, είναι η τελευταία ευκαιρία για την πολιτική εξουσία να υψώσει ανάστημα στους ξένους “προστάτες“, που σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, θέλουν την πατρίδα μας γονατισμένη, ώστε να οικειοποιηθούν διά παντός τους σπάνιους θησαυρούς της.

Στη Realnews μπορείτε ακόμη να διαβάσετε:

- Φώτης Κουβέλης: "Ποτέ η ΔΗΜΑΡ δεν είπε ότι θα χρησιμοποιήσει την προεδρική εκλογή για να ρίξει την κυβέρνηση". Τι λέει σε συνεργάτες και το περιβάλλον του. "Αν γίνουν εκλογές και τις κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιδιώξει "συγκατοίκηση". Θα επιδιώξει Πρόεδρο από την Κεντροδεξιά".

- Νίκος Δένδιας: "Εχω ταχθεί κατά της υπερφορολόγησης στα ακίνητα και είμαι βέβαιος ότι θα γίνουν κινήσεις σε αυτή την κατεύθυνση".

- Νίκος Παππάς: "Θα κάνουμε ανοίγματα που θα καταστήσουν εφικτό τον στόχο της αυτοδυναμίας".

- Αρθρο-"φωτιά" του Νίκου Παπανδρέου για την 3η του Σεπτέμβρη. Κριτική στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ για τη διαχείριση των "οραμάτων".

- Αμφίπολη: Τι γράφει στο ημερολόγιό του ο Δημήτρης Λαζαρίδης που ανακάλυψε πρώτος το μνημείο το 1964.

- Γιάννα Αγγελοπούλου: Ψάχνει "άλλοθι" για τις σπατάλες του 2004 πληρώνοντας μελέτη του ΙΟΒΕ.

- Η οικογένεια του Κ. Σγουρού καταγγέλλει: "Υπάρχει και τρίτο πρόσωπο στο διπλό φονικό της Μεσσηνίας".


Στη Reallife μπορείτε να διαβάσετε:

- Η Θεοφανία είναι έγκυος! Παπαθωμά - Πετράκος: Σε πέντε μήνες θα γίνουν γονείς. Ερχεται ο πελαργός για τη λαμπερή ηθοποιό και για τον τραγουδιστή σύντροφό της.

- Ξαφνικός χωρισμός για Ρομπέρτο - Μάρτα. Ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού και η σαγηνευτική σύζυγός του αντιμετωπίζουν σοβαρή κρίση στον γάμο τους.

- Α. Σπηλιωτόπουλος: Το μακρύ καλοκαίρι του Αρη. Ο πρώην υπουργός ταξίδεψε πολλές φορές στη Μύκονο με την αγαπημένη του Νάνσυ Λεονάρδου ακόμη και με πατερίτσες.

- Τζέισον Στέιθαμ: "Σκοπεύω να παίζω ως τα 90 μου, όπως ο Κλιντ Ιστγουντ".

- Θάνου - Παρθένης: Οργισμένη απάντηση για τις φήμες.

- Νάντια Κοντογεώργη: "Δεν πήρα Νόμπελ, Οσκαρ ή Τόνι σε μια βραδιά για να ανησυχήσω και να μην μπορώ να διαχειριστώ την επιτυχία από το "Κάτω Παρτάλι" ", λέει η άξια ηθοποιός.

- Τρυφερές οικογενειακές στιγμές. Παιχνίδια στην πισίνα με τα παιδιά τους απόλαυσαν ο Σάκης Ρουβάς και η Κάτια Ζυγούλη και η "R" ήταν εκεί.











real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: