26.8.14

Συνομιλίες Πούτιν-Ποροσένκο στο Μινσκ...

Ο ουκρανός πρόεδρος ανάμεσα σε οπαδούς του

Στην πρωτεύουσα της Λευκορωσίας θα συναντηθούν οι πρόεδροι της Ρωσίας και της Ουκρανίας λίγες ώρες αφότου ο Πέτρο Ποροσένκο ανακοίνωσε τη διάλυση της...
Βουλής και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών για τις 26 Οκτωβρίου με την αιτιολογία ότι η παρούσα βουλή απαρτιζόταν από βουλευτές που είχαν στηριχθεί κυρίως από τον εκδιωχθέντα πρόεδρο Γιανουκόβιτς.
  Στη ρωσο-ουκρανική σύνοδο θα παραστούν επίσης αξιωματούχοι από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις ΗΠΑ, που πρόσφατα επέβαλαν νέες κυρώσεις στη Μόσχα με την αιτιολογία ότι στηρίζει τους αυτονομιστές της ανατολικής Ουκρανίας. "Ελπίζω ότι οι ευρωπαίοι εταίροι μας δεν θα έρθουν με την προσδοκία ότι θα επιλύσουμε ως δια μαγείας τα προβλήματα" σχολίασε ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.
Εν τω μεταξύ, έγινε γνωστό ότι οι δυνάμεις ασφαλείας της Ουκρανίας κρατούν 10 Ρώσους παραστρατιωτικούς κοντά στην πόλη Ντόνετσκ, προπύργιο των φιλορώσων αυτονομιστών. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι Ρώσοι συνελήφθησαν ενώ είχαν επάνω τους προσωπικά έγγραφα και οπλισμό και ξεκίνησε έρευνα για το πως πέρασαν τα σύνορα ένοπλοι ρώσοι πολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: