30.8.14

Στην Ιταλία ο Τσίπρας, 5 - 7 Σεπτέμβρη...


Σε συνέδριο για τις παγκόσμιες και ευρωπαϊκές πολιτικές αλλά  και τις  οικονομικές εξελίξεις,   που διοργανώνει το ιταλικό ίδρυμα «European House - Ambrosetti» στις 5-7 Σεπτεμβρίου στο Τσερνόμπιο, θα μιλήσει ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να ...
επαναλάβει τις πάγιες θέσεις του κόμματος για άμεση αλλαγή της ασκούμενης πολιτικής, ώστε να καταστεί δυνατή η αναπτυξιακή επανεκκίνηση της Ευρώπης.

Θα επισημάνει ως επιτακτική ανάγκη το τρίπτυχο άμεσος τερματισμός της λιτότητας, συνολική ρύθμιση των χρεών της ευρωζώνης, καθώς και ένα ευρωπαϊκό «New Deal» για την ισόρροπη και βιώσιμη ανάπτυξη.

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι «η πρόσκληση προς τον Αλέξη Τσίπρα σε ένα τόσο σημαντικό συνέδριο εγγράφεται στην πεποίθηση που έχει εδραιωθεί στην ευρωπαϊκή πολιτική ηγεσία για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα και την άνοδο της Αριστεράς».

Στο συνέδριο θα συμμετάσχουν οι πρώην πρωθυπουργοί της Ιταλίας, Ενρίκο Λέτα καιΜάριο Μόντι, ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, καθώς και οι Ζαν Κλoντ Τρισέ, Γιεργκ Άσμουσεν, Χοακίν Αλμούνια και Μισέλ Μπαρνιέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: