8.7.14

Η κυβέρνηση επεκτείνει τον εργασιακό Μεσαίωνα...

Φρένο στις απεργίες με νέο συνδικαλιστικό νόμο...


Ο αυταρχισμός και το γκρέμισμα των εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων δεν έχουν τέλος, όπως φαίνεται...

Ανατροπές στον συνδικαλιστικό νόμο επιχειρεί η κυβέρνηση, προωθώντας προς συζήτηση με...
την τρόικα τέσσερις βασικές αλλαγές στο νομοθετικό πλαίσιο (ν. 1264/1982) που ισχύει εδώ και 32 χρόνια.

Οι αλλαγές, που ήδη συναντούν τις αντιδράσεις του ΠΑΣΟΚ, αφορούν στον τρόπο λήψης των αποφάσεων για απεργίες, στη χρηματοδότηση των συνδικάτων, στην ανταπεργία (λοκάουτ) και στις συνδικαλιστικές άδειες.

Χαρακτηριστική της στάσης που φαίνεται ότι θα τηρήσει το ΠΑΣΟΚ είναι η δήλωση, στο Mega, του γραμματέας Επικοινωνίας του κόμματος Δημήτρη Καρύδη. «Είχε τεθεί και παλιότερα και το είχαμε απορρίψει. Και τώρα θα το κάνουμε» υποστήριξε.

Σύμφωνα με τα Νέα, το προωθούμενο σχέδιο της κυβέρνησης θα συζητηθεί με τους εκπροσώπους των δανειστών κατά την επικείμενη επίσκεψή τους στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες. Στόχος της κυβέρνησης η τροποποίηση του συνδικαλιστικού νόμου να υλοποιηθεί ώς το τέλος του έτους.

Οι τέσσερις ανατροπές που σχεδιάζονται είναι:


Αλλαγή στον τρόπο λήψης των αποφάσεων για απεργιακές κινητοποιήσεις. Η προκήρυξη απεργίας, για να είναι νόμιμη, θα πρέπει να έχει υπερψηφιστεί από το 50%+1 των μελών του συνδικάτου.
Επαναφορά της ανταπεργίας (λοκάουτ). Πρόκειται για το κλείσιμο της επιχείρησης από τον εργοδότη σε περιπτώσεις απεργιών διαρκείας των εργαζομένων.
Επανεξέταση του τρόπου και των πηγών χρηματοδότησης των συνδικαλιστικών οργανώσεων.
Αλλαγή στο καθεστώς των συνδικαλιστικών αδειών...
in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: