31.7.14

ΔΝΤ: Η Κίνα πρέπει να χαμηλώσει τον ρυθμό ανάπυξης το 2015 ...

ΔΝΤ: Η Κίνα πρέπει να χαμηλώσει τον ρυθμό ανάπυξης το 2015

Η Κίνα πρέπει να θέσει έναν στόχο για ρυθμό οικονομικής ανάπτυξης 6,5% - 7% το 2015 και να αποφύγει μέτρα στήριξης, εκτός εάν...
υπάρχει απειλή πολύ μεγαλύτερης επιβράδυνσης της οικονομίας, αναφέρει σε έκθεσή του το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).

Ορισμένοι, μάλιστα, από τους διευθυντές του Ταμείου έχουν την άποψη ότι είναι σκόπιμο να τεθεί από την Κίνα ένας ακόμη χαμηλότερος ρυθμός ανάπτυξης ως στόχος, σημείωσε το ΔΝΤ μετά την ολοκλήρωση των ετήσιων οικονομικών διαβουλεύσεων με την Κίνα (διαβουλεύσεις του άρθρου IV).
«Όσον αφορά τον στόχο για την ανάπτυξη το 2015, ενώ οι περισσότεροι Διευθυντές συνέπεσαν στην άποψη ότι ένας ρυθμός 6,5% έως 7% θα ήταν συνεπής με τον στόχο της μετάβασης σε μία ασφαλέστερη και πιο βιώσιμη αναπτυξιακή πορεία, ορισμένοι Διευθυντές θεώρησαν πιο κατάλληλο έναν χαμηλότερο στόχο», αναφέρεται στην έκθεση.
Το ΔΝΤ επανέλαβε την πρόβλεψή του ότι ο ρυθμός ανάπτυξης θα μειωθεί στο 7,4% φέτος και θα επιβραδυνθεί περαιτέρω στο 7,1% το επόμενο έτος. Το Ταμείο αναθεώρησε προς τα κάτω τις προβλέψεις του για την ανάπτυξη της Κίνας την περασμένη εβδομάδα.
Τον Απρίλιο προέβλεπε ρυθμό ανάπτυξης 7,5% για φέτος, όσο είναι και ο στόχος της κινεζικής κυβέρνησης, και 7,3% για το 2015. Οι περισσότεροι οικονομολόγοι της κινεζικής κυβέρνησης, ωστόσο, αμφισβητούν ότι το Πεκίνο θα μειώσει τον στόχο για την ανάπτυξη κάτω από το 7% το επόμενο έτος, από τον φόβο ότι θα υπονόμευε τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα και την εμπιστοσύνη της αγοράς.


in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: