31.7.14

Μείωση μισθών στην Κύπρο ζητεί το ΔΝΤ...

 
Σημαντική πρόοδο διαπιστώνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) στην Κύπρο, αλλά προειδοποιεί ότι οι προκλήσεις επιμένουν και ζητεί πρόσθετα μέτρα μόνιμου χαρακτήρα, όπως μειώσεις μισθών
Η ...
επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ στη χώρα, Ντέλια Βελκουλέσκου, δήλωσε ότι για να επιτευχθεί ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 4% του ΑΕΠ έως το 2018, απαιτείται περαιτέρω μείωση των δαπανών του Δημοσίου και ειδικότερα του μισθολογικού κόστους.

Πρόσθεσε, πάντως, ότι το ΔΝΤ είναι «ευέλικτο» ως προς την εξειδίκευση των μέτρων, δεδομένου ότι υπάρχει ακόμη αρκετός χρόνος.

Στο υπουργικό συμβούλιο της Κύπρου εν τω μεταξύ κατατίθεται σήμερα το νομοσχέδιο για τις εκποιήσεις ενυπόθηκων ακινήτων και το περίγραμμα μεταρρύθμισης του πλαισίου για την αφερεγγυότητα φυσικών και νομικών προσώπων.

Το επίμαχο νομοσχέδιο ήταν αντικείμενο συζητήσεων των κυπριακών αρχών με τους δανειστές κατά την πέμπτη αξιολόγηση του κυπριακού προγράμματος προσαρμογής.

Το νομοσχέδιο για τις εκποιήσεις θα πρέπει να εγκριθεί από τη Βουλή των Αντιπροσώπων πριν την 1η Σεπτεμβρίου, καθώς αποτελεί προϋπόθεση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: