31.7.14

Εκτός γραμμής, ο Μπαλτάκος...




Ξεκάθαρες αποστάσεις από τις κυβερνητικές αποφάσεις για τους ενστόλους παίρνει ο Τάκης Μπαλτάκος. Ο πρώην γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου δήλωσε αποκλειστικά στο ...
Real.gr: «Αν χάσεις τους ενστόλους αναδρομικά, δεν μπορείς να τους κερδίσεις εφάπαξ».

Μέσα σε 11 λέξεις ο Τάκης Μπαλτάκος συνδυάζει τα δύο «καυτά» ζήτημα που έχουν προκαλέσει την έντονη αντίδραση των εργαζομένων στα σώματα ασφαλείας αλλά και των συνταξιούχων.

Οι ένστολοι αναμένουν ακόμα τα αναδρομικά τους για τις περικοπές που υπέστησαν οι οποίες κρίθηκαν αντισυνταγματικές ενώ για το εφάπαξ μπορεί να ηρέμησαν μετά την αλλαγή της τελευταίας στιγμής στο πολυνομοσχέδιο, αλλά κανείς δεν γνωρίζει τι θα συμβεί στο προσεχές μέλλον.

Ο μέχρι πρότινος στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού εκτιμά πως οι ένστολοι είναι μια ειδική κατηγορία δημοσίων υπάλληλων και με αυτό τον τρόπο θα έπρεπε να αντιμετωπίζεται.

Άλλωστε ο Τ. Μπαλτάκος ήταν εκείνος που είχε υπερασπιστεί αρκετές φορές τις ένοπλες δυνάμεις «μπλοκάροντας» με την ιδιότητα που είχε ακόμα και διατάξεις, προκάνοντας την έντονη αντίδραση του ΠΑΣΟΚ.

Μία από αυτές τις διατάξεις στην οποία είχε βάλει «φρένο» ήταν η χορήγηση άδειας ενός έτους σε μετανάστες που καταγγέλλουν εγκληματικές πράξεις. Τελικά η ρύθμιση πέρασε πριν από περίπου ένα μήνα, με τους λιμενικούς κυρίως να εκφράζουν την πλήρη αντίθεση τους.

Στο εσωτερικό της ΝΔ το κλίμα είναι ιδιαιτέρως βαρύ μετά τις τελευταίες εξελίξεις καθώς εκτιμούν πως θα χαθεί ένα μεγάλο μέρος «γαλάζιων» ψηφοφόρων το οποίο θα κατευθυνθεί προς τα δεξιά της ΝΔ.

Ο Φ. Κρανιδιώτη σε άρθρο του στο «antinews» υποστήριξε πως με αυτές τις αποφάσεις η κυβέρνηση σπρώχνει με την «μπουλντόζα τους ενστόλους στην Χρυσή Αυγή».

Γι αυτό τον λόγο και μέχρι την τελευταία στιγμή γινόντουσαν αλλαγές στο πολυνομοσχέδιο μετά από πιέσεις των βουλευτών της ΝΔ και την σύμφωνη γνώμη του Μαξίμου προς τους Χαρδούβελη – Βρούτση έτσι ώστε να ενοποιηθούν τα επικουρικά ταμεία των ενστόλων αλλά χωρίς να θιγεί το εφάπαξ τους.

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: