31.7.14

Το "κρυφτούλι" του Λοβέρδου...

Ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής Εκπαιδευτικών Δ.Ε. σε Διαθεσιμότητα:


ΠΟΙΟΣ ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΙ ΠΟΙΟΝ ΚΥΡΙΕ ΛΟΒΕΡΔΟ;

Εμείς οι εκπαιδευτικοί που βρισκόμαστε σε διαθεσιμότητα από τις 22/7/2013 (και πολλοί από εμάς οδηγούμαστε άμεσα στην...
απόλυση) καταγγέλλουμε τον απίστευτο εμπαιγμό που υφιστάμεθα από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.

Στην πρώτη συνάντηση που πραγματοποιήσαμε με τον κ. Α. Λοβέρδο αμέσως μετά την υπουργοποίησή του, δεσμεύτηκε ότι θα ενημερωθεί για το θέμα των διαθεσιμοτήτων-απολύσεων των εκπαιδευτικών και θα μας απαντήσει άμεσα.

Ενάμιση μήνα μετά και αφού έχει αθετήσει δυο συναντήσεις τις οποίες -μετά από δική μας απαίτηση- όρισε ο ίδιος, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με έναν απαράδεκτο εμπαιγμό και διγλωσσία εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας.

Συγκεκριμένα, στις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν με τους δυο Υφυπουργούς Παιδείας, α) Ο μεν κ. Κουκοδήμος δεσμεύτηκε προσωπικά, μεταφέροντας και τη δέσμευση του Υπουργού, ότι δε πρόκειται να απολυθεί κανείς εκπαιδευτικός, ενώ ανέφερε ότι θα προωθηθεί νομοθετική ρύθμιση για το θέμα αυτό, στο 3ο Θερινό τμήμα της Βουλής και θα υπάρξει επαναφορά της μισθοδοσίας σε όσους έχει γίνει διακοπή. Ακόμα άφησε ανοιχτό το θέμα της επαναφοράς των καταργημένων ειδικοτήτων.

β) Ο δε κ. Δερμεντζόπουλος δεν προχώρησε σε καμία δέσμευση σχετικά με τις διαθεσιμότητες-απολύσεις ώστε να μην απολυθεί κανείς εκπαιδευτικόςκαι να τοποθετηθούν όλοι σε εκπαιδευτικές θέσεις. Όσον αφορά την επαναφορά τομέων και ειδικοτήτων στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, απάντησε ότι δεν το συζητάει, γιατί αυτό σημαίνει κατάργηση του νόμου. Ανέφερε επίσης ότι οι πίνακες των προκηρύξεων 8 και 10 θα δοθούν στη δημοσιότητα τις επόμενες ημέρες και θα δοθεί 5νθήμερη προθεσμία για να επιλέξουν όσοι εκπαιδευτικοί βρίσκονται σε δύο πίνακες.

Με βάση τα παραπάνω, καλούμε τον κ. Α. Λοβέρδο να αναλάβει την ευθύνη του, ως Υπουργός Παιδείας, να ξεκαθαρίσει ευθέως και χωρίς επικοινωνιακά παιχνίδια, την πολιτική του Υπουργείου στο θέμα των διαθεσιμοτήτων-απολύσεων των εκπαιδευτικών.

Ζητάμε να τηρήσει τη σαφή δέσμευσή του -που μας μεταφέρθηκε από τον κ. Κουκοδήμο- ότι δεν θα απολυθεί κανείς εκπαιδευτικός.

Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε, αυτό το διάστημα, να είμαστε σε αγωνιστική επαγρύπνηση για την αντιμετώπιση, πιθανά, ανέντιμων αιφνιδιασμών από την πλευρά της κυβέρνησης.

Διεκδικούμε:

Να μην απολυθεί κανείς εκπαιδευτικός

Να επαναλειτουργήσουν άμεσα όλοι οι τομείς και οι ειδικότητες της Τεχνικής Εκπαίδευσης

Να επιστρέψουν όλοι οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές στα σχολεία τους...
diathesimoiekp.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: