31.7.14

"Είχαν τόση μανία που πυροβολούσαν στα τυφλά"...

Είχαν τόση μανία που πυροβολούσαν στα τυφλά

«Όταν άρχισαν να πυροβολούν, πρόλαβα και έτρεξα στα χωράφια. Άκουγα τους συμπατριώτες μου να ουρλιάζουν και να πέφτουν στο χώμα. Είχαν τόση μανία, που πυροβολούσαν στα τυφλά. Άλλα παιδιά ήταν γεμάτα αίματα. Δεν ...
ξέραμε τι να κάνουμε». Ο Μοχάμεντ από το Μπαγκλαντές, εργάτης στα φραουλοχώραφα, ήταν από αυτούς που πρόλαβαν και σώθηκαν την τελευταία στιγμή και δεν τραυματίστηκαν στο μακελειό που εκτυλίχθηκε στις 17 Απριλίου του 2013.
Τα σκάγια από τους πυροβολισμούς των τριών επιστατών που πυροβόλησαν στο ψαχνό τους εργάτες στα φραουλοχώραφα ,όταν ζήτησαν τα μεροκάματα που τους χρωστούσαν αποκάλυψαν την ομερτά που επικρατούσε χρόνια στην καλλιέργεια φράουλας με συνθήκες σύγχρονης δουλείας οι οποίες συνέθεταν έναν εργασιακό μεσαίωνα σκληρής εκμετάλλευσης με μαύρη και πολλές φορές απλήρωτη εργασία.
Οι επιστάτες του ιδιοκτήτη της καλλιέργειας φράουλας, σύμφωνα με  τις κατηγορίες άνοιξαν πυρ και πυροβόλησαν ανεξέλεγκτα, τραυματίζοντας τουλάχιστον 35 εργαζόμενους. Η κατάσταση ήταν φορτισμένη από καιρό στα φραουλοχώραφα του επιχειρηματία Νίκου Βαγγελάτου.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, από τον Ιανουάριο του 2011 έως τον Απρίλιο του 2013 είχε προσλάβει τουλάχιστον 200 εργάτες κυρίως από το Πακιστάν και το Μπαγκλαντές με την υπόσχεση να τους πληρώνει 22 ευρώ μεροκάματο. Τους τελευταίους όμως έξι μήνες πριν από το επεισόδιο και σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα δεν τους πλήρωνε χρωστώντας τους συνολικά, σύμφωνα με τις καταγγελίες 150.000 ευρώ.

*Πατήστε πάνω στη φωτό για μεγέθυνση
  ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: