31.7.14

Η χρεοκοπία της Αργεντινής προκάλεσε κόντρα στην Ελλάδα...


Αντιπαράθεση Ασημακοπούλου-Βούτση στον αέρα του realfm 97,8 με αφορμή τη δεύτερη χρεοκοπία στα τελευταία 12 χρόνια στη χώρα της Λατινικής Αμερικής.

Ο κ. Βούτσης έκανε λόγο για...
μαύρα κοράκια με νύχια γαμψά. «Αντί όλο το πολιτικό προσωπικό της χώρας μας η οποία δοκιμάζεται εδώ και 4-5 χρόνια -είτε ως πειραματόζωο είτε μέσα από μια βαθύτατη κρίση χρέους κλπ- αντί όλοι μαζί να ενώσουμε τις δυνάμεις μας έτσι ώστε αυτά τα μαύρα κοράκια, τα funds τα οποία μας απειλούσαν και εμάς στη φάση του PSI, ώστε τα κράτη να έχουν τον πρώτο λόγο στην οικονομία των χωρών είναι δυνατόν με αφορμή ακριβώς αυτή την κατάσταση στην οποία επιθετικά funds απαιτούν 10πλάσια και 50πλάσια από το ποσό που τους χρωστούσε μία χώρα που δίνει τη δικιά της μάχη,να επιχαίρουμε; Να λέμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα μας βάλει σε τέτοια κατηγορία. Αυτά είναι αίσχη», τόνισε χαρακτηριστικά μιλώντας στην εκπομπή του Γιάννη Παπαδόπουλου.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΟΝ realfm 97,8 Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ κ. ΝΙΚΟΣ ΒΟΥΤΣΗΣ

Η απάντηση ήλθε λίγα λεπτά αργότερα από την εκπρόσωπο Τύπου της Ν.Δ. Αννα Ασημακοπούλου. «Προφανώς δεν επιχαίρω για αυτό το οποίο συνέβη στην Αργεντινή. Τα δεδομένα είναι τα δεδομένα της εξέλιξης που είχε η κατάσταση στην Αργεντινή και όλοι ξέρουμε ότι αυτό ξεκίνησε εδώ και πάρα πολλά χρόνια», είπε η κ. Ασημακοπούλου.

Και πρόσθεσε: «Κάτι αξιοσημείωτο, όσο λυπηρό κι αν είναι αυτό που συμβαίνει, είναι ότι η Αργεντινή που υπενθυμίζω ήταν ένα παράδειγμα που ο ΣΥΡΙΖΑ έφερνε ως εναλλακτική λύση από επίπεδο σε επίπεδο, συμπεριφοράς στο θέμα της χρεοκοπίας, αποδείχθηκε ότι αυτό έχει καταστροφικές συνέπειες ακόμη και χρόνια αργότερα. Κοιτάζουμε το παράδειγμα της Αργεντινής και μας δείχνει τι συμβαίνει όταν υπάρχει μία μονομερή ενέργεια, πρόταση την οποία υπενθυμίζω έχουμε ακούσει από την αξιωματική αντιπολίτευση, όσον αφορά το θέμα της αντιμετώπισης του χρέους.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΟΝ realfm 97,8 Η ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ. κ. ΑΝΝΑ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: