31.7.14

Το τρίπτυχο της …ανεξάρτητης δικαιοσύνης...

manoladaΠυροβολείς, τραυματίζεις, αθωώνεσαι…


Με μια απόφαση – ντροπή η …ανεξάρτητη και «τυφλή» δικαιοσύνη σε μια δίκη – παρωδία έκρινε αθώους για όλες τις κατηγορίες, σήμερα, Τετάρτη 30 Ιούλη, από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Πάτρας, τον...
 επιχειρηματία Νίκο Βαγγελάτο που κατηγορείτο για την υπόθεση της επίθεσης εναντίον των μεταναστών με καραμπίνες και περίστροφα τον Απρίλιο του 2013 στη Νέα Μανωλάδα, καθώς και τον επιστάτη – μπράβο της επιχείρησης Κ. Χαλούλο.

Ένοχοι κρίθηκαν οι δύο άλλοι κατηγορούμενοι: για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών...
ο Γ. Χαλούλος με ποινή 14 χρόνια και 7 μήνες, για απλή συνέργεια σε πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών ο Θ. Αποστολόπουλος με ποινή 8 χρόνια και 7 μήνες. Οι δύο τελευταίοι κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς η ποινή που τους επιβλήθηκε είναι με αναστολή.

Να σημειωθεί πως η απόφαση του δικαστηρίου είναι ομόφωνη (7-0) με αποτέλεσμα να μην εφεσιβάλλεται. Με την εκφώνηση των αποφάσεων ο κόσμος που βρισκόταν στην αίθουσα αντέδρασε φωνάζοντας αίσχος και ντροπή. Την ίδια στιγμή πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε μπροστά από την είσοδο των δικαστηρίων για να διαμαρτυρηθεί για την απόφαση. Μάλιστα προχώρησε σε πολύωρη καθιστική διαμαρτυρία ενώ στο χώρο βρίσκονταν ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας.

Χθες, Τρίτη, η Εισαγγελέας της έδρας Διονυσία Παπαδοπούλου είχε ζητήσει την ενοχή και των τεσσάρων κατηγορουμένων. Την καταδίκη τόσο του μεγαλοεπιχειρηματία Νίκου Βαγγελάτου, όσο και των επιστατών του καθώς ήταν φανερό πως δεν πείστηκε από τα όσα υποστήριξαν την περασμένη εβδομάδα στις απολογίες τους.

Επί 45 λεπτά περιέγραψε τα όσα συνέβησαν εκείνο το πρωί του Απριλίου του 2013, τονίζοντας πως οι κρατικές υπηρεσίες με την στάση τους είναι συνένοχες για το περιστατικό.

Για τον μεγαλοεπιχειρηματία, ζήτησε να καταδικαστεί για το αδίκημα της εμπορίας ανθρώπων, για τους άλλους δύο εισηγήθηκε την καταδίκης τους για τις βαριές σωματικές βλάβες σε βάρος των μεταναστών και για τον τέταρτο, τη συνέργειά του σε διάφορα αδικήματα.

Σε προηγούμενα κείμενα του ο ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ είχε προειδοποιήσει (και προβλέψει) για το τι θα συμβεί. Αντί άλλου σχολίου παραθέτουμε ένα απόσπασμα από κείμενο που γράφτηκε μόλις είχε ξεκινήσει η δίκη: «Αξίζει να σημειωθεί πως η αρχική κατηγορία που βάρυνε τους τέσσερις από απόπειρα ανθρωποκτονίας έχει μετατραπεί σε βαριά σκοπούμενη βλάβη, κάτι που προϊδεάζει και τον πιο αδαή για ευνοϊκή μεταχείριση των κατηγορουμένων. Αν προσθέσει κανείς ότι αρκετά θύματα-μάρτυρες της τότε δολοφονικής επίθεσης σε βάρος τους μπροστά από τα γραφεία της εταιρίας του Βαγγελάτου στην περιοχή της Μανωλάδας, έχουν ήδη απελαθεί ή βρίσκονται κρατούμενοι σε κέντρα κράτησης ενώ η πλειονότητά τους βρίσκονται  υπό διαρκή απειλή ακόμα και της σωματικής τους ακεραιότητας για όσα πρόκειται να καταθέσουν, τότε γίνεται εύκολα αντιληπτό τι μπορεί να συμβεί»...
Νίκος Τσακανικας
imerodromos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: