3.8.13

H Πυροσβεστική "αδειάζει" τον Κασιδιάρη...




Ουδέποτε καλέσαμε την Χρυσή Αυγή να βοηθήσει στην κατάσβεση της φωτιάς στο Μαρκόπουλο...
«H δήλωση που αποδίδεται στον Περιφερειάρχη Αττικής του Πυροσβεστικού Σώματος ότι «χρειαζόμαστε προσωπικό, φέρτε πάνω τους δικούς σας», διευκρινίζεται ότι...
ουδέποτε ειπώθηκε».
Η Πυροσβεστική απαντά με ανακοίνωση στη Χρυσή Αυγή για τα όσα έγιναν και ειπώθηκαν την Παρασκευή στο Μαρκόπουλο.

Να υπενθυμιστεί ότι ένταση επικράτησε κατά την διάρκεια της μεγάλης πυρκαγιάς στο Μαρκόπουλο όταν μέλη της Χρυσής Αυγής προσέγγισαν το σημείο όπου έκαιγε η φωτιά προκειμένου να βοηθήσουν στην κατάσβεσή της.

Η περιοχή ήταν ήδη αποκλεισμένη και η αστυνομία δεν τους επέτρεψε να προχωρήσουν πέρα από τη ζώνη ασφαλείας καθώς υπήρχε κίνδυνος τραυματισμού λόγω των ρίψεων τον πυροσβεστικών αεροπλάνων.

Η Χρυσή Αυγή ισχυρίζεται ότι ο περιφερειάρχης Αττικής είπε στον βουλευτή του κόμματος Ηλία Kασιδιάρη, «χρειαζόμαστε προσωπικό, φέρτε πάνω τους δικούς σας».

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής έχει ως εξής:

«Αναφορικά με ανακοίνωση του κόμματος της Χρυσής Αυγής στα ΜΜΕ σχετικά με την πυρκαγιά στο Μαρκόπουλο Αττικής, καθώς και για τη δήλωση που αποδίδεται στον Περιφερειάρχη Αττικής του Πυροσβεστικού Σώματος, επισημαίνεται ότι στις πυροσβεστικές επιχειρήσεις συμμετέχουν επαγγελματίες πυροσβέστες ή εκπαιδευμένοι εθελοντές πυροσβέστες.

Ως εκ τούτου σε καμία περίπτωση Ανώτατος Αξιωματικός του Π.Σ. θα καλούσε στην πρώτη γραμμή του πυρός ομάδες ή μεμονωμένους πολίτες που δεν ανήκουν στις ανωτέρω κατηγορίες, με κίνδυνο τραυματισμού ή ακόμα και θανάτου τους.

Ειδικότερα, σχετικά με δήλωση που αποδίδεται στον Περιφερειάρχη Αττικής του Π.Σ. ότι «χρειαζόμαστε προσωπικό, φέρτε πάνω τους δικούς σας», διευκρινίζεται ότι ουδέποτε ειπώθηκε. Κατά τη συνομιλία που είχε με βουλευτή της Χρυσής Αυγής τον παρέπεμψε απλώς σε χώρο στον οποίο δεν υφίστατο κίνδυνος».

Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: