31.8.13

Αντιδρούν οι δήμαρχοι στα «λουκέτα» των ΔOY...

Με επιστολή διαμαρτυρίας που απέστειλαν στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, οι δήμαρχοι των νησιών εκφράζουν την αντίθεσή τους στο κλείσιμο των ΔΟΥ.

Την επιστολή υπογράφουν οι ...
δήμαρχοι Τήνου, Λήμνου, Ανδρου, Σκοπέλου, Σκιάθου, Κέας, Μήλου, Καλύμνου, Καρπάθου, Ικαρίας, Αίγινας, Πόρου, Υδρας, Σπετσών, Κυθήρων, Σαλαμίνα.

Στην επιστολή αναφέρεται ότι «σύμφωνα με την απόφαση του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κ. Χάρη Θεοχάρη, καθορίστηκε το πρόγραμμα με βάση το οποίο έκλεισαν οριστικά:

- Οι ΔΟΥ Σκοπέλου και Σκιάθου τον Αύγουστο.
- Οι ΔΟΥ Κέας, Μήλου, Λήμνου και τέως ΔΟΥ Σαλαμίνας στις 2.9.2013.
- Οι ΔΟΥ Καλύμνου, Καρπάθου και Αγίου Κηρύκου Ικαρίας στις 4.9.2013.
- Οι ΔΟΥ Ανδρου, Αίγινας, Πόρου, Υδρας, Σπετσών, Τήνου και η τέως ΔΟΥ Κυθήρων στις 9.9.2013.

Είμαστε πεπεισμένοι ότι τα Γραφεία Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων δεν θα επιλύσουν τα προβλήματα που θα προκληθούν με την απουσία στελεχωμένων φορολογικών υπηρεσιών από τα νησιά μας.

Εξάλλου τα πρώτα νησιωτικά γραφεία που λειτουργούν σε Θάσο και Λέρο, αν και έχουν ηλεκτρονική διασύνδεση με Taxis 2, ελλείψει αρμοδιοτήτων και προϊσταμένου, πραγματοποιούν κάποιες περιορισμένες μόνο εργασίες (όπως αλλαγή στοιχείων ταυτότητας). Για την πλειονότητα των συναλλαγών του κοινού με το υπουργείο Οικονομικών, όπως η κατάθεση τροποποιητικών και συμπληρωματικών δηλώσεων φόρου εισοδήματος, η παραλαβή και επεξεργασία τροποποιητικών δηλώσεων στοιχείων ακινήτων (Ε9) για διόρθωση εκκαθαριστικών ΕΤΑΚ - ΦΑΠ φυσικών προσώπων, η παραλαβή και εκκαθάριση δηλώσεων ΦΑΠ νομικών προσώπων, η διεκπεραίωση υποθέσεων είσπραξης, βεβαίωσης, απαλλαγής και διαγραφής του Ειδικού Ενιαίου Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (ΕΕΤΗΔΕ), η κατάθεση δηλώσεων φόρου μεταβίβασης, γονικής παροχής και δωρεών, η κατάθεση δηλώσεων φόρου κληρονομιάς, η παραλαβή και διεκπεραίωση αιτήσεων επιστροφής ΦΠΑ (αγροτών, επιχειρήσεων κτλ.), η παραλαβή και διεκπεραίωση αιτήσεων απαλλαγής ΦΠΑ, η παραλαβή δηλώσεων ΦΠΑ αλιέων, η παραλαβή αιτήσεων και διεκπεραίωση αυτών για τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών, η υποβολή Προσφυγών κατά Φύλλων Ελέγχων και Αποφάσεων Επιβολής Προστίμων του Ν. 2523/1997, η πληρωμή διαφόρων φόρων, τελών ή κρατήσεων καθώς και παραβόλων υπέρ τρίτων, η προσκόμιση φακέλου για τον έλεγχο των δηλώσεων φόρου εισοδήματος φυσικών και μη φυσικών προσώπων, οι κάτοικοι της Θάσου, της Λέρου, της Πάτμου, των Λειψών, του Αγαθονησίου είναι υποχρεωμένοι να επικοινωνήσουν με τις ΔΟΥ Καβάλας, Κω και Ρόδου είτε με αλληλογραφία μέσω των ΓΕΦ, είτε μεταβαίνοντας υποχρεωτικά οι ίδιοι ή οι νόμιμοι εκπρόσωποί τους»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: