31.8.13

Δίωξη σε βάρος της συζύγου γάλλου πρώην υπουργού Οικονομίας με μυστικό λογαριασμό στην Ελβετία!...


Η σύζυγος του πρώην υπουργού Οικονομίας Ζερόμ Καϊζάκ, η Πατρισιά Καϊζάκ, αντιμετωπίζει από την Πέμπτη δίωξη για...
«φορολογική απάτη» και «απόπειρα νομιμοποίησης εσόδων από φορολογική απάτη», στο πλαίσιο της έρευνας για τον μυστικό λογαριασμό που διέθετε ο σύζυγός της στην Ελβετία, όπως δήλωσε μια δικαστική πηγή.

Ο Καϊζάκ είχε αναγκαστεί να παραιτηθεί από την κυβέρνηση την 19η Μαρτίου, μετά την έναρξη έρευνας από την εισαγγελία του Παρισιού που έλαβε πληροφορίες για το λογαριασμό του στην Ελβετία.

Ο πρώην υπουργός αντιμετωπίζει έρευνα για «νομιμοποίηση εσόδων από φορολογική απάτη», αφού είχε παραδεχθεί πως ήταν κάτοχος ενός μυστικού τραπεζικού λογαριασμού στο εξωτερικό.

Η αποκάλυψη της υπόθεσης προκάλεσε πολιτικό σκάνδαλο, αφού προηγουμένως είχε διαψεύσει επανειλημμένα ενώπιον της Εθνοσυνέλευσης πως διέθετε μυστικά εξωχώριο τραπεζικό λογαριασμό, μετά τις αποκαλύψεις του ειδησεογραφικού ιστοτόπου Médiapart.

Η Πατρισιά Καϊζάκ, η οποία τελεί εν διαστάσει και σε διαδικασία διαζυγίου από τον πρώην υπουργό, τέθηκε υπό κράτηση για δύο ημέρες στις αρχές Ιουλίου, αλλά κατόπιν αφέθηκε ελεύθερη.

Ιατρός ειδικευμένη στην μεταμόσχευση μαλλιών, η Καϊζάκ διέθετε μια κλινική εξειδικευμένη στο αντικείμενο στο πολυτελές όγδοο διαμέρισμα του δυτικού Παρισιού. Το ζευγάρι έχει αποκτήσει τρία παιδιά.

Ο συνταξιούχος φορολογικός ελεγκτής Ρεμί Γκαρνιέ είχε καταθέσει σε μια εξεταστική επιτροπή της γαλλικής εθνοσυνέλευσης για την υπόθεση Καϊζάκ ότι την 3η Οκτωβρίου 2012, δηλαδή δύο μήνες πριν την αποκάλυψη του Médiapart, είχε συναντηθεί με δύο ιδιωτικούς ντετέκτιβ που είχαν προσληφθεί από την Καϊζάκ -
πιθανόν στο πλαίσιο της διαδικασίας του διαζυγίου της με τον πρώην υπουργό - κι ερευνούσαν τα οικονομικά του.

Σύμφωνα με τον Γκαρνιέ, οι ερευνητές είχαν μαζί τους «έγγραφα που περιείχαν έναν κατάλογο εργαστηρίων τα οποία τροφοδοτούσαν τον διαβόητο λογαριασμό», είχε πει...

Δεν υπάρχουν σχόλια: