31.8.13

Δούρου: Επικίνδυνη η στάση της κυβέρνησης Σαμαρά στο θέμα της Συρίας



Πυρά κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε η Ρένα Δούρου, η υπεύθυνη εξωτερικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία κατηγορεί το Μέγαρο Μαξίμου πως διατηρεί «επικίνδυνη στάση» στην επικείμενη επέμβαση στη Συρία, καθώς όπως υποστηρίζει αγνόησε τον ΟΗΕ.

Η...
κ. Δούρου σε δηλώσεις της, σχολίασε την απόφαση των Βρετανών βουλευτών να πουν «όχι» σε μια στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία, σημειώνοντας παράλληλα πως «η απόφαση των βρετανών βουλευτών να απορρίψουν τη συμμετοχή της χώρας τους στη σχεδιαζόμενη στρατιωτική επιχείρηση κατά της Συρίας, δεν συνιστά κόλαφο μόνο για τον πρωθυπουργό της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον. Αποτελεί ήττα του στρατοπέδου του πολέμου».

Στη συνέχεια, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στηλιτεύει την στάση της ελληνικής κυβέρνησης, για την οποία επισημαίνει πως «έσπευσε να δηλώσει ''παρούσα'' στη στρατιωτική επιχείρηση, παραχωρώντας όλες τις διευκολύνσεις χωρίς ακόμη να της έχει ζητηθεί τίποτε, αγνοώντας τον ΟΗΕ».

Τέλος, η κ. Δούρου τονίζει πως η στάση της ελληνικής κυβέρνησης είναι «καταδικαστέα και επικίνδυνη», ενώ υποστηρίζει πως «με την ευθυγράμμιση με τις πολεμοχαρείς επιλογές, η κυβέρνηση καθιστά τη χώρα όχι νησίδα σταθερότητας, αλλά παράγοντα στη γενίκευση της σύγκρουσης».

Δεν υπάρχουν σχόλια: