31.8.13

Σαμαράς: Λάθος το πρώτο Μνημόνιο...

Την εκτίμηση ότι έως το τέλος του 2013 θα έχει επιτευχθεί πρωτογενές πλεόνασμα, το 70% του οποίου θα ...
ενισχύσει τους χαμηλοσυνταξιούχους, εκφράζει ο Αντώνης Σαμαράς με συνέντευξη στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία. Ο πρωθυπουργός δηλώνει ότι δικαιώθηκε όταν έλεγε ότι ήταν λανθασμένο το πρώτο μνημόνιο, προσθέτοντας πάντως ότι τα λάθη διορθώνονται.

Η δημιουργία πρωτογενούς πλεονάσματος αποτελεί «το πρώτο αποφασιστικό βήμα για να βγούμε από την ανάγκη συνεχών μνημονίων», διαμηνύει ο πρωθυπουργός, υποστηρίζοντας ότι «ακόμη και οι πιο σκληροί επικριτές της χώρας μας στο παρελθόν, δέχονται πλέον ότι οι θυσίες του λαού μας πιάνουν τόπο».

«Ποιοι άραγε και γιατί προσπαθούν να γκρεμίσουν αυτή την εικόνα;», συμπληρώνει, και με το βλέμμα στην αντιπολίτευση προσθέτει: «Όποιοι δεν τα βλέπουν όλα αυτά, απλά είναι δέσμιοι του λαϊκισμού τους. Αλλά ο κόσμος δεν τους ακούει και δεν τους ακολουθεί πια».

Αφού εκφράζει την άποψη ότι στον έναν χρόνο διακυβέρνησης υπάρχει σημαντική αλλαγή και πως την επόμενη χρονιά θα έρθει η ανάκαμψη, σημειώνει ότι η αύξηση της ανεργίας έχει ανασχεθεί και πως «αν δεν σταθεροποιηθεί η χώρα, δεν θα μπορέσουν να υπάρξουν επενδύσεις».

«Την ώρα που σπας κατεστημένα άλατα δεκαετιών, θα υπάρξουν και κάποιες προσωρινές αρρυθμίες. Κάνουμε ό,τι μπορούμε οι αρρυθμίες αυτές να είναι πολύ μικρότερες και πολύ λιγότερο επώδυνες», υπογραμμίζει.

«Το ΤΑΙΠΕΔ θα παραμείνει σε ελληνικά χέρια. Τελεία και παύλα», διαμηνύει, διαψεύδοντας σχετικές πληροφορίες.

Ο ίδιος δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν θα «ξεπαγώσουν» οι πλειστηριασμοί για την πρώτη κατοικία.

Για το Δημόσιο, αναφέρει ότι για κάθε απόλυση θα γίνεται μία πρόσληψη...

Δεν υπάρχουν σχόλια: