31.8.13

Φουλ επίθεση Τσίπρα στην κυβέρνηση...



Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ήδη μετά τον 15αύγουστο κορυφώνει τους τόνους της πολιτικής αντιπαράθεσης. Είναι ενδεικτικό των προθέσεών του το γεγονός ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα παραστεί στη Θεσσαλονίκη και στις 7 Σεπτεμβρίου, όπου θα συμμετάσχει στο...
συλλαλητήριο κατά της κυβέρνησης.

Παράλληλα, μιλώντας σήμερα στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματός του, θα ζητήσει «να φύγει η κυβέρνηση» και θα τη χαρακτηρίσει «επικίνδυνη». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα επιτεθεί στην κυβέρνηση εφ’ όλης της ύλης: σε ό,τι αφορά τη στάση της έναντι της σχεδιαζόμενης επέμβασης στη Συρία, στη μεταρρύθμιση του Δημοσίου, στις επιχειρούμενες ιδιωτικοποιήσεις και στα κυβερνητικά σχέδια για τη ΛΑΡΚΟ, τα ΕΑΣ και την ΕΛΒΟ.

Ανοίγει η εκλογική συζήτηση

Πάντως, οι εθνικές εκλογές -τις οποίες ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ- δε θα είναι η μόνη… εκλογική συζήτηση. Στη συνεδρίαση του οργάνου, που θα ολοκληρωθεί αύριο βράδυ, θα ανοίξει η συζήτηση για τη στρατηγική της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Μάλιστα, σήμερα, ο Αλέξης Τσίπρας θα αναφερθεί αναλυτικά στους στόχους του ίδιου και του κόμματός του για τις εκλογές, ενώ θα υπογραμμίσει ιδιαιτέρως την ανάγκη να έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα στις κάλπες για την τοπική αυτοδιοίκηση, είτε έχουν προηγηθεί εθνικές εκλογές, είτε όχι. Παράλληλα, δίνοντας ένα στίγμα των προθέσεών του σε ό,τι αφορά τα «χρίσματα» και τις υποψηφιότητες που θα κατεβάσει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να επιτεθεί και στους «μνημονιακούς δημάρχους», χαρακτηρίζοντάς τους ως «δεκανίκια της κυβέρνησης και της τρόικας».

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: