31.8.13

Πληροφορίες για νέες γερμανικές μίζες στην Ελλάδα...



Στα χέρια της ελληνικής Δικαιοσύνης βρίσκεται φάκελος με «ύποπτες» πληρωμές από τη Γερμανία, και συγκεκριμένα από την εξοπλιστική εταιρεία Rheinmetall, η οποία υπάγεται πλέον στον όμιλο Atlas Elektrotechnik με έδρα τη Βρέμη, όπως αναφέρει δημοσίευμα της...
εφημερίδας "Το Βήμα".

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, η υπόθεση αποκτά νέο ενδιαφέρον μετά την είδηση που δημοσιεύθηκε σε γερμανικές εφημερίδες για έφοδο στη Βρέμη, και μάλιστα στα γραφεία της κεντρικής εταιρείας, όπου υπάλληλοι της Δίωξης Φορολογικού Εγκλήματος εντόπισαν παράνομες πληρωμές και στη χώρα μας μέσω των εταιρειών Krauss Maffei Wegmann και Rheinmetall.

Δύο είναι τα πρόσωπα-«κλειδιά», κατά τις ίδιες πληροφορίες, που εμφανίζονται να δέχονται πληρωμές για τα εξοπλιστικά από τη γερμανική εταιρεία μέσω εταιρείας συμβούλων, η οποία λειτουργούσε όπως φαίνεται από το 1996.

Τις πρώτες πληρωμές πραγματοποιούσε η ελβετική εταιρεία εξοπλιστικών Οerlikon, η οποία πέρασε με εξαγορά στη γερμανική εταιρεία Rheinmetal και η οποία έγινε επίσης αντικείμενο έρευνας από τις ελβετικές Αρχές.

in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: