27.8.13

Μέρκελ: Λέω ένα καθαρό «όχι»...

«Λέω ένα καθαρό όχι. Τυχόν κούρεμα θα προκαλούσε σημαντικές αβεβαιότητες στους επενδυτές παγκοσμίως», δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, αναφορικά με το...
ελληνικό δημόσιο χρέος. Η ίδια αρνήθηκε να ανοίξει τα χαρτιά της για τους όρους του τρίτου πακέτου στήριξης, ώστε να μην αποδυναμώσει το κίνητρο για μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα.

«Δεν πρόκειται να εξασθενήσω το κίνητρο που έχει η Ελλάδα για να υλοποιήσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις με το να αναφερθώ στα αποτελέσματα ενός προγράμματος που ισχύει για έναν ακόμη χρόνο», ανέφερε χαρακτηριστικά η επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης, μιλώντας στην εφημερίδα Saarbruecker Zeitung.

«Κατά την έγκριση πέρυσι του τρέχοντας προγράμματος για την Ελλάδα, η Βουλή ενημερώθηκε ότι με τη λήξη του 2014, θα πρέπει να εξεταστεί κατά πόσο χρειάζονται επιπλέον μέτρα, περιορισμένα. Ακόμη και το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα και οι Πράσινοι συναίνεσαν τότε εν γνώσει τους για αυτόν τον επανέλεγχο», σημείωσε, απαντώντας στην κατηγορία της αντιπολίτευσης ότι κατά τη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα η ίδια δεν είναι ειλικρινής αναφορικά με την επόμενη πράξη στην αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης χρέους.

Η Άγκελα Μέρκελ εξαπέλυσε τα βέλη της και προς τον πρώην καγκελάριο, Σοσιαλδημοκράτη, Γκέρχαρντ Σρέντερ, υπαινισσόμενη μάλιστα ότι σε εκείνη τη φάση η Ελλάδα δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις εισόδου στην Ευρωζώνη:

«Ο προκάτοχός μου θα πρέπει να κάνει σκέψεις για τη δική του συμβολή, όπως για παράδειγμα ότι παρά τις αντίθετες προειδοποιήσεις δέχθηκε την Ελλάδα στην ευρωζώνη ή ότι επί της καγκελαρίας του η Γερμανία κατήγγειλε το σύμφωνο σταθερότητας, ένα κεφαλαιώδες λάθος, που προκάλεσε μεγάλη ζημιά»...
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: