10.8.13

Κυπριακό και Σκοπιανό στο επίκεντρο της συνάντησης Σαμαρά με Μπαν Κι-μουν...

Τις ελληνικές θέσεις για τα εθνικά μας θέματα, όπως το Κυπριακό και το Σκοπιανό, ανέλυσε ο έλληνας πρωθυπουργός κατά τη συνάντησή του με τον γγ του ΟΗΕ,, Μπαν Κι Μουν, το βράδυ της Παρασκευής στη Νέα Υόρκη, συνάντηση που...
έκλεισε τον κύκλο επαφών του κ. Σαμαρά στις ΗΠΑ.

Παρών στη συνάντηση ήταν και ο ειδικός διαπραγματευτής των Ηνωμένων Εθνών για το Σκοπιανό, Μάθιου Νίμιτς.

Όπως σημείωσε ο κ. Σαμαράς, έγινε μία "πολύ γόνιμη συζήτηση", που του έδωσε την ευκαιρία να εξηγήσει τις "ελληνικές θέσεις και απόψεις".

Από την πλευρά του ο κ. Μπαν Κι Μουν έβαλε στο τραπέζι της συζήτησης ζητήματα παγκόσμιου ενδιαφέροντος όπως αυτό των εξελίξεων στη Συρία.

Νωρίτερα, ο κ. Σαμαράς είχε επισκέφτηκε το σημείο όπου κατέπεσαν οι δίδυμοι πύργοι. Παρουσία του πρωθυπουργού εκεί τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο.

Κάνοντας ένα πρώτο απολογισμό της επίσκεψης, η Αθηνά αποτιμά ως ιδιαίτερα θετικά τα μηνύματα που έστειλε ο αμερικανός πρόεδρος Ομπάμα στη συνάντηση με τον κ. Σαμαρά, σε ότι αφορά τη φιλοσοφία για την αντιμετώπιση της κρίσης και ιδιαίτερα στην αναφορά πως λιτότητα δεν μπορεί να είναι η μοναδική «στρατηγική» αντιμετώπισης της κρίσης.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται από την Αθήνα στο ενεργειακό κομμάτι, το οποίο συζητήθηκε εκτενώς μεταξύ των δύο ηγετών, καθώς η κυβέρνηση συνδέει όλες αυτές τις εξελίξεις με την ανάδειξη της Ελλάδας σε παράγοντα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.
skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: