23.11.12

ΚΥΠΡΟΣ: Διάγγελμα Χριστόφια στο λαό για το θέμα του μνημονίου...

Θα ανακοινωθεί η συνομολόγηση δανειακής σύμβασης...
Λευκωσία: Διάγγελμα στον κυπριακό λαό αναφορικά με το θέμα του μνημονίου θα απευθύνει σύντομα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, αναφέρει...
σημερινή ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας, ανακοινώνοντας την επίτευξη σύγκλισης μεταξύ Κυπριακής Δημοκρατίας και της Τρόικας επί των προτάσεων για συνομολόγηση Μνημονίου δανειοδότησης της Κύπρου από το Μηχανισμό Σταθερότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σε συνέχεια της χθεσινής γραπτής δήλωσης του Προέδρου Χριστόφια, η ανακοίνωση της Προεδρίας διευκρινίζει πως αναφορικά με το θέμα του πραγματικού ύψους του ποσού που θα χρειαστεί για την ανακεφαλαιοποίηση των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, αυτό αναμένεται να ξεκαθαρίσει περί τις αρχές Δεκεμβρίου με την ενδιάμεση έκθεση της εταιρίας στην οποία έχει ανατεθεί να εκπονήσει ανεξάρτητη έκθεση για τις ανάγκες ανακεφαλαιοποίησης του χρηματοπιστωτικού τομέα.

"Η εξέλιξη αυτή επιτρέπει πλέον στο να προχωρήσουν οι διαδικασίες ούτως ώστε να εξασφαλιστεί η συμφωνία του Eurogroup εντός Δεκεμβρίου", αναφέρεται.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στη συνέχεια θα πρέπει να ακολουθήσει η διαδικασία εξασφάλισης έγκρισης από τις αρμόδιες Αρχές ή και τα Κοινοβούλια των κρατών μελών της Ευρωζώνης.

"Αφού συμπληρωθεί και αυτή η διαδικασία, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Ιανουαρίου 2013, τότε η Κυπριακή Δημοκρατία θα μπορέσει να αντλήσει από το Μηχανισμό Σταθερότητας την απαραίτητη ρευστότητα που θα βοηθήσει την κυπριακή οικονομία να ξεπεράσει τα προβλήματα που σήμερα αντιμετωπίζει", καταλήγει η ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: