30.11.12

Στουρνάρας: Οποιαδήποτε αλλαγή στο φορολογικό να συνοδεύεται από αντιπρόταση...

Οποιαδήποτε πρόταση κατάργησης μέτρων που προβλέπονται στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο θα πρέπει να συνοδεύεται από κάποιο μέτρο-αντικαταστάτη, όπως δήλωσε πριν από λίγη ώρα ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου.

«Πάντα...
υπάρχουν περιθώρια ελιγμών» σημείωσε ο κ. Στουρνάρας, απαντώντας σε ερώτημα αναφορικά με την προτεινόμενη κατάργηση των φοροαπαλλαγών για τα τέκνα. Παρά ταύτα, ο κ. Στουρνάρας αποσαφήνισε πως από τα μέτρα ύψους 13,5 δισεκατομμυρίων ευρώ που υπερψηφίστηκαν στο πλαίσιο του Μεσοπρόθεσμου, τα 2,5 δισεκατομμύρια αντιστοιχούν στο φορολογικό νομοσχέδιο, συνεπώς, «όποιος προτείνει κάποια κατάργηση θα πρέπει να προτείνει και κάτι σε αντικατάστασή της».

Παράλληλα, στρέφοντας το βλέμμα στις αντιδράσεις που έχουν προκύψει εντός ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ λόγω της υπόθεσης του αφορολόγητου των παιδιών, ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε πως είναι διατεθειμένος να δει «όλες» τις προσεγγίσεις, υπογραμμίζοντας ωστόσο την ανάγκη να «διατηρήσουμε την αξιοπιστία μας. Γιατί αυτά τα πράγματα τα έχουμε συμφωνήσει και τα έχουμε ψηφίσει».

Υπενθυμίζεται πως πριν από λίγες ημέρες ο κ. Στουρνάρας είχε δηλώσει πως η χώρα μας απολαμβάνει το «ζενίθ της αξιοπιστίας της», προειδοποιώντας πως αυτό το πλεονέκτημα θα πρέπει να διαφυλαχθεί ως «κόρη οφθαλμού».

Τέλος, ο κ. Στουρνάρας εξέφρασε την ικανοποίησή του με τη σημερινή απόφαση της γερμανικής κάτω Βουλής, η οποία ενέκρινε τη συμφωνία του Eurogroup για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και την εκταμίευση της πολυαναμενόμενης δόσης διάσωσης...
skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: