30.11.12

Ψυχροπολεμικό κλίμα ανάμεσα σε Βενιζέλο-Λοβέρδο...

http://www.tokarfi.gr
Με όλα τα κυβερνητικά μέτωπα ανοικτά το ΠΑΣΟΚ είναι υποχρεωμένο να ασχολείται και με τα εσωτερικά . Μετά από νέες δηλώσεις του Ανδρέα Λοβέρδου πως το κόμμα μπορεί να μην μπει στη Βουλή και ότι στο συνέδριο θα πρέπει να αλλάξουν τα πάντα, δηλαδή και ο...
αρχηγός, ο Ευάγγελος Βενιζέλος δέχθηκε εισηγήσεις για να προχωρήσει στην άμεση διαγραφή του. Τελικά, όμως, επικράτησε η θέση “αυτό θέλει, εμείς δε θα του κάνουμε τη χάρη”…
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έλαβε, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, και μια επιστολή του Θεόδωρου Πάγκαλου, ο οποίος θέτει θέμα αλλαγής του εκλογικού νόμου, με κατάργηση του σταυρού προτίμησης, και αναγνώρισης των τάσεων στο κόμμα. “Ελπίζω να συζητήσουμε το συντομότερο για αυτά και όλα τα άλλα θέματα από κοντά” του απάντησε, επισημαίνοντας ότι και ο ίδιος έχει ταχθεί υπέρ των τάσεων.
Σε κάθε περίπτωση, ο Ευάγγελος Βενιζέλος είναι αποφασισμένος να προχωρήσει στην ανανέωση του ΠΑΣΟΚ. Είναι χαρακτηριστικό πως για να εκπροσωπήσουν το κόμμα στο συνέδριο του εργατικού κόμματος της Αγγλίας (30 Νοεμβρίου- 2 Δεκεμβρίου) επέλεξε δύο στελέχη της Μονάδας Ανάπτυξης Πολιτικών. Τον Κυριάκο Πιερακάκη και τον Ηρακλή Μπουραντά. Στις εργασίες του Συνεδρίου θα είναι ομιλητές νέοι επιχειρηματίες και επιστήμονες, ακαδημαϊκοί, εκπρόσωποι της κοινωνίας των πολιτών, ευρωπαϊκές οργανώσεις νεολαίας, βουλευτές καθώς και στελέχη της σκιώδους κυβέρνησης του Εργατικού Κόμματος συμπεριλαμβανομένου του ηγέτη του κόμματος κ. Εντ Μίλιμπαντ, ο οποίος και θα παρακολουθήσει τα worskhops του συνεδρίου.
Σε κυβερνητικό επίπεδο το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει να έχει σοβαρές ενστάσεις στο φορολογικό νομοσχέδιο που έχει ετοιμάσει το υπουργείο Οικονομικών και ζητά την επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση. Στην ίδια κατεύθυνση κινούνται και οι επιλογές του Ευάγγελου Βενιζέλου να ανοίξει μέτωπα με τον ΣΥΡΙΖΑ, τους Ανεξάρτητους Έλληνες και τη Χρυσή Αυγή. Ειδικά για την τελευταία το ΠΑΣΟΚ θα ζητήσει την εφαρμογή του κανονισμού της Βουλής για την αποβολή βουλευτών που ξεπερνούν τα όρια και την επιβολή ποινών σχετικά με την χρηματοδότηση του συγκεκριμένου κόμματος από τα δημόσια ταμεία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΥΠΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: