7.12.11

Κλείνουν 3 χωματερές και δίνουν....7 εκατομμύρια για τη λυματολάσπη!...


ΚΡΗΤΗ: Το Υπουργείο Περιβάλλοντος παίρνει ‘πάνω’ του το βάρος για το κλείσιμο των χωματερών που κληρονόμησε ο δήμος Ηρακλείου με τον ‘Καλλικράτη’ όπως δεσμεύτηκε ο γραμματέας του ΥΠΕΚΑ κ.Ανδρεαδάκης σε συνάντηση που είχε απόψε με το δήμαρχο Γιάννη Κουράκη. Το υπουργείο θα...
χρηματοδοτήσει το έργο αυτό ενώ ο κ.Ανδρεαδάκης υποσχέθηκε ότι πολύ σύντομα θα ανοίξει το μέτρο για να χρηματοδοτηθεί και το έργο διαχείρισης της λυματολάσπης του βιολογικού καθαρισμού.

Στη συνάντηση που είχαν οι κ.Ανδρεαδάκης και Κουράκης στο υπουργείο ο δήμαρχος Ηρακλείου ενημέρωσε τον γραμματέα για το σχέδιο και τις μελέτες που έχει ο δήμος για τη διαχείριση της λυματολάσπης του βιολογικού , τη μέθοδο της ξήρανσης και στη συνέχεια της αξιοποίησης με τη δημιουργία 8 θερμοκηπίων. Το πρόβλημα είναι να ανοίξει το σχετικό μέτρο από το τομεακό πρόγραμμα του υπουργείου στο ΕΣΠΑ το οποίο καθυστερεί εδώ και πολλούς μήνες. Το σχέδιο αυτό έχει ένα κόστος πάνω από 7 εκατομμύρια ευρώ.

‘Θα το κάνουμε εντός των επόμενων ημερών’ ήταν η απάντηση του κ.Ανδρεαδάκη που βλέπει απολύτως θετικά την κατάθεση μιας τέτοιας πρότασης από πλευράς δήμου Ηρακλείου.

Ανάλογα θετικός ήταν ο γραμματέας του ΥΠΕΚΑ και για τις χωματερές που κληρονόμησε ο δήμος στον άγιο Σύλλα και τις Βασιλειές (3 συνολικά) και οι οποίες με χρηματοδότηση του υπουργείου θα κλείσουν.

Τέλος σε καλό δρόμο είναι και ανάλογο αίτημα του ΕΣΔΑΚ για την χωματερή της Ιεράπετρας...

cretalive.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: