30.12.11

Ένας 18χρονος μας ανοίγει τα μάτια!...


Γενικά θεωρώ τον εαυτό μου ορθολογιστή στο μέτρο του δυνατού, αποφεύγοντας τις θεολογικές ακροβασίες, και τις θρησκευτικές υπερβολές.
Ήθελα και θέλω, όσο δύσκολο κι αν είναι, να πιστεύω πως ο ανθρώπινος εγκέφαλος, και η επιστήμη, αργά αλλά σταθερά, θα φτάσουν σε επίπεδο που θα μας δώσουν τις λύσεις για όλα. Ακόμη και...
για τις υπερφυσικές μας αναζητήσεις. Νευρώνες, συνάψεις, χημικές διεργασίες του εγκεφάλου κλπ.

Έλα όμως, που μέρες που είναι, πριν από μερικά λεπτά έπαθα μια μεγάλη πλάκα. Κυριολεκτικά.

Σερφάροντας στο διαδίκτυο, έπεσα επάνω σε μια είδηση...στην εφημερίδα Los Angeles Times που με συγκλόνισε. Όπως με συγκλόνισε και το μικρό βιντεάκι που την συνόδευε.

Πρόκειται για έναν 18χρονο Αμερικανό, ο οποίος έφτιαξε ένα ιδιαίτερα εμπνευσμένο βίντεο, λίγες ημέρες πριν πεθάνει ανήμερα των Χριστουγέννων.

Στο βιντεάκι αυτό, ο Ben Breedlove περιγράφει, με την βοήθεια μικρών καρτελών, τα ελάχιστα χρόνια της μικρής ζωής του, στη διάρκεια της οποίας πάλευε από μικρό παιδί με μια ύπουλη αρρώστια, την υπερτροφική καρδιομυοπάθεια.

Τρεις φορές τον άγγιξε ο θάνατος, και αυτές τις εμπειρίες περιγράφει, υπό τους ήχους μιας μαγευτικής μουσικής (το τραγούδι Mad World).

Όπως λέει, ή μάλλον γράφει, πάντα χαμογελαστός, αυτό που θυμάται από την πρώτη του εμπειρία με τον θάνατο, στα 4 του χρόνια, ήταν ένα ζεστό υπέρλαμπρο φως. Ένα φως που τον γέμιζε αγαλλίαση.

Λίγες μόλις εβδομάδες πριν γυρίσει το βίντεο, είχε μια παρόμοια εμπειρία όπου λιποθύμησε, και η καρδιά του σταμάτησε να χτυπά για τρία ολόκληρα λεπτά. Αυτό που θυμάται είναι να είναι ντυμένος στα λευκά, παρέα με τον αγαπημένο του τραγουδιστή της ραπ Kid Cudi.

«Είμαστε μαζί σε μια αίθουσα χωρίς τοίχους… κοιτάχτηκα στον καθρέφτη… ήμουν πολύ περήφανος για ολόκληρη την ζωή μου, για ότι είχα κάνει μέχρι τότε. Ήταν το καλύτερο συναίσθημα…» γράφει.

Όταν οι διασώστες τον επανέφεραν στη ζωή, το μόνο που σκέπτονταν είναι ότι δεν ήθελε να ξυπνήσει, «μακάρι να έμενα εκεί… ήταν τέλεια».

Λίγες μόνο ημέρες μετά τη δημιουργία του συγκλονιστικού αυτού βίντεο, ο αθώος αυτός νεαρός, που δεν πρόλαβε καν να κλείσει τα 18 του, πέθανε από ανακοπή καρδιάς.

Όπως ανέφερε η μητέρα του: «Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόση χαρά πήρα όταν βρήκα αυτό το μεταθανάτιο μήνυμα του γιου μου… ήταν το δώρο του σε εμάς… το να είναι τόσο σίγουρος, και να μην φοβάται καθόλου τον θάνατο, και το να μοιραστεί αυτό του το συναίσθημα με όλο τον κόσμο, είναι συγκινητικό. Ο Ben ήταν πάντα χαρούμενος. Το να είμαι γονιός του αποτελούσε ευλογία».

Προσωπικά, το συγκεκριμένο βίντεο με έστειλε αδιάβαστο. Ακόμη κλαίω. Και δεν υπερβάλλω καθόλου.

Και άσχετα με θρησκευτικά δόγματα, αιρέσεις, σέχτες, σχίσματα, θρησκοληψίες, φανατισμούς, σκουπόξυλα, Εφραίμηδες, και τα τοιαύτα, αυτός ο αγνός πιτσιρικάς, μέσα από ένα τετράλεπτο βίντεο, μας δείχνει τον δρόμο της πραγματικής πίστης, και είμαι σίγουρος του ενός και μοναδικού Θεού.

Όλα τα άλλα είναι λόγια να λέγαμε.

Δείτε το βίντεο...


γράφει ο Strange Attractor

από το antinews

Δεν υπάρχουν σχόλια: