30.12.11

Χάθηκαν 28 δισ. σε μια χρονιά στο χρηματιστήριο!...


Με κέρδη της τάξης του 2%, στα επίπεδα των 680 μονάδων ολοκλήρωσε την τελευταία συνεδρίαση του 2012 το Χρηματιστήριο Αθηνών, ωστόσο αυτή η η "αναλαμπή" δεν θα μπορούσε να κρύψει την πρωτοφανή κατάρρευση μετοχών και αξιών στη διάρκεια της χρονιάς που φεύγει.

Ο ...


γενικός δείκτης της Οδού Αθηνών υποχώρησε σχεδόν κατά 52% στη διάρκεια του έτους, ενώ στο ταμπλό χάθηκαν 28 δισεκατομμύρια ευρώ και, πλέον, συνολικά οι εταιρείες που είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο αξίζουν λιγότερο από το μισό σε σχέση με ένα χρόνο πριν.

Στις δε τραπεζικές μετοχές, οι απώλειες πλησιάζουν το 80%, ενώ υπήρξε μετοχή - η χημική Alapis - που έχασε πάνω από το 99% της αξίας της!

Στην τελευταία συνεδρίαση της χρονιάς, τον τόνο έδωσε η μετοχή του ΟΤΕ, η οποία έκλεισε με κέρδη πάνω από 8%, στα 2,88 ευρώ, έπειτα από την ανακοίνωση για συμφωνία πώλησης του ποσοστού που κατέχει στη σέρβικη εταιρεία τηλεπικοινωνιών.

Η σηματωρός μετοχή της Εθνικής έκλεισε αμετάβλητη, στα 1,62 ευρώ, ενώ από τις τράπεζες πρωταγωνίστησε η Eurobank που έκλεισε με κέρδη 7% και πλέον.

Δεν ακολούθησαν την άνοδο οι τίτλοι εταιρειών όπως η Βιοχάλκο, η Ιντραλότ καθώς και οι μετοχές των λιμανιών, ενώ σε αρνητικό έδαφος έκλεισε ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: