30.12.11

Β. Σόιμπλε: Ο ελληνικός λαός χρειάζεται να δει φως στην άκρη του τούνελ...


"Ο ελληνικός λαός χρειάζεται να δει φως στην άκρη του τούνελ", δηλώνει ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Handelsblatt.

Δίνει έμφαση στην ανάπτυξη στην Ελλάδα, προκειμένου να... παραμείνει η χώρα στην ευρωζώνη, τονίζοντας ότι θα μπορούσε να αναπτυχθεί περαιτέρω ο τομέας των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και μάλιστα να γίνει εξαγωγή και στο εξωτερικό.

Αναφέρει ότι η Γερμανία θα παράσχει τεχνική βοήθεια στην Ελλάδα για τη δημιουργία μιας λειτουργικής οικονομικής διοίκησης. Για τις ιδιωτικοποιήσεις τονίζει ότι χρειάζεται περισσότερος χρόνος για την εφαρμογή των εξαγγελθέντων στην πράξη.

Ο Σόιμπλε αντιτάσσεται στην άποψη του επικεφαλής της Deutsche Bank Γιόζεφ Ακερμαν, ότι στο κούρεμα του ελληνικού χρέους θα πρέπει να συμμετάσχει και ο δημόσιος τομέας, υπενθυμίζοντας ότι «Ούτως ή άλλως ο δημόσιος τομέας αναλαμβάνει το κομμάτι που δεν μπορεί να αναλάβει ο ιδιωτικός».

Προσθέτει πως για ορισμένα κρατικά ομόλογα θα πρέπει να δοθούν αυξημένα επιτόκια, κάτι που όπως αναφέρει δεν είναι απαραίτητα βλαβερό. Καταλήγει λέγοντας ότι έτσι ίσως συνειδητοποιήσουμε ότι θα πρέπει να χειραγωγηθούν οι πραγματικές αιτίες της κρίσης, που είναι τα υπέρογκα χρέη και η έλλειψη ανταγωνιστικότητας....

Δεν υπάρχουν σχόλια: