31.12.11

Αχαϊα: 37χρονος μέτρ της ... απάτης "έγδυσε" περισσότερους απο 26 ηλικιωμένους στο νομό...


Ένας 37χρονος από το Αγρίνιο, είναι κατά την Αστυνομία, ο δράστης 26 περιπτώσεων εξαπάτησης ηλικιωμένων, τριών κλοπών και μιας ληστείας στην Αχαΐα. Έρευνες για την πιθανή δράση του και στην Αιτωλ/νία.
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας:
Συνελήφθη, ... χθες 30-12-2011 στην Πάτρα, από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, βάση εντάλματος σύλληψης, ένας ημεδαπός άνδρας, ηλικίας 37 ετών ο οποίος είχε διαπράξει μια ληστεία, πληθώρα περιπτώσεων απάτης και τρεις κλοπές σε βάρος ηλικιωμένων.

Ειδικότερα, σε βάρος του 37χρονου, εκδόθηκε χθες ένταλμα σύλληψης από τον κ. Ανακριτή Πατρών, καθότι την 29-11-2011 το μεσημέρι, στην Πάτρα, αφού έπεισε μια 72χρονη ημεδαπή ότι είναι ο λογιστής του υιού της, την επιβίβασε σε ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και την οδήγησε σε ερημική περιοχή στο Γλαύκο Αχαΐας. Εκεί αφού την αποβίβασε από το όχημα, της αφαίρεσε βίαια το πορτοφόλι της που περιείχε το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ, δυο χρυσές αλυσίδες από το λαιμό της, μια χρυσή θήκη φωτογραφίας καθώς και τη βέρα της. Έπειτα κλωτσώντας και σπρώχνοντας την έριξε στο έδαφος και τράπηκε σε φυγή.

Ο 37χρονος εντοπίστηκε, στο Αγρίνιο, κατόπιν συντονισμένης επιχείρησης που οργανώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών.

Από την αστυνομική έρευνα που διενήργησε με μεθοδικότητα η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών, προέκυψε ότι ο 37χρονος είχε διαπράξει επίσης 26 περιπτώσεις απάτης και τρεις περιπτώσεις κλοπής σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων, ενώ από την παράνομη δράση του είχε αποκτήσει χρηματικό όφελος μεγαλύτερο των 25.000 ευρώ.

Για την εξαπάτηση των ηλικιωμένων ατόμων, ο 37χρονος χρησιμοποιούσε συγκεκριμένη μέθοδο καθότι πλησίαζε τα ηλικιωμένα άτομα με το πρόσχημα ότι είναι φίλος ή ότι έχει επαγγελματική σχέση με συγγενικά τους πρόσωπα, πείθοντας τους να του δώσουν χρήματα ή κοσμήματα για την εξόφληση χρέους , λογαριασμών ή δόσεων των συγγενικών τους πρόσωπων.

Ο συλληφθής θα οδηγηθεί σήμερα στον κ. Ανακριτή Πατρών.

Οι έρευνες συνεχίζονται για τυχόν συμμέτοχη του δράστη και σε άλλες παράνομες πράξεις.
www.thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: