30.12.11

Καζαμίας 2012... απευθείας από το Μαντείο των Δελφών...


Ποιο είναι το Παπαδήμειο θεώρημα; Να αγοράσουμε μετοχές για το 2012; Θα παραμείνουμε στο ευρώ; Πότε θα επιστρέψει στην εξουσία ο Κώστας Καραμανλής ο νεώτερος; Θα πάρουμε την Κωνσταντινούπολη; Ποιος θα είναι ο επόμενος αρχηγός τους ΠΑΣΟΚ; Πότε θα δώσει η Άννα τα βιβλία στα σχολεία;

Αυτά και...
άλλα πολλά θα διαβάσετε σήμερα στον Καζαμία...

Ιανουάριος: Στην σύνοδο κορυφής των ηγετών της Ευρώπης, η κυρία Μέρκελ απευθύνει δημόσια συγχαρητήρια στον Έλληνα πρωθυπουργό κ. Παπαδήμο. Είναι ο πρώτος Έλληνας επίσημος στην ιστορία αυτής της χώρας που κατάφερε να διατυπώσει σε ένα θεώρημα όλη την ουσία τα προβλήματος: «Αυτή η χώρα δεν σώζεται με τίποτα». Το θεώρημα ονομάστηκε Παπαδήμειο και πολλά πανεπιστήμια εκδήλωσαν έντονο ενδιαφέρον να οργανώσουν συνέδρια και ομιλίες σχετικά με το θέμα.

Φεβρουάριος: Οι Ευρωπαίοι ηγέτες σε... έκτακτη συνάντηση στην Ρώμη πήραν μια ιστορική απόφαση. Να δείξουν για πρώτη φορά την πόρτα της εξόδου σε μία χώρα - μέλος, στην Ελλάδα. Η Ελλάδα επιστρέφει σε μία μέρα στη δραχμή. Το ευρώ είναι πλέον σκληρό νόμισμα και οι ταινίες του Βασίλη Καΐλα και του Νίκου Ξανθόπουλου σημειώνουν τρομερή ζήτηση. Στο top ten ο μετανάστης του Στέλιου Καζαντζίδη.

Μάρτιος: Ένα ακόμη σοκ περίμενε τους Έλληνες πολίτες: Ο Γιώργος Παπανδρέου εγκαταλείπει το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ και φεύγει προς άγνωστη κατεύθυνση. Έχει πάρει μαζί του και την ιστορική σφραγίδα του Κινήματος. Η πρόταση Βενιζέλου να βγάλουν αντίγραφο, πέφτει στο κενό. Το ιστορικό ΠΑΣΟΚ δε του αναγνωρίζει ότι έχει το κατάλληλο βάρος για να σηκώσει στους ώμους του το νέο ΠΑΣΟΚ και μάλιστα σε μία τόσο κρίσιμη για την χώρα περίοδο. Χρειάζεται ένας νέος, ωραίος και πλούσιος. Ποιος έχει αυτά τα χαρακτηριστικά; Μα, μόνο ο Άκης...

Απρίλιος: Οι εκλογές αναδεικνύουν ως μεγάλο νικητή την αποχή. Αρκετοί εκλογείς δεν μπόρεσαν καν να φτάσουν στα εκλογικά τμήματα, λόγω των μεγάλων ελλείψεων που παρουσιάζονται στην αγορά σε τρόφιμα και καύσιμα. Δεύτερος νικητής αναδεικνύεται η Νέα Δημοκρατία του Αντώνη Σαμαρά, αλλά με ποσοστά σαφώς μικρότερα από εκείνα που είχε πάρει ακόμη και ο Κώστας Καραμανλής ο νεώτερος. Στην δεύτερη θέση το κόμμα του κ. Κουβέλη. ΤΟ ΠΑΣΟΚ του Άκη αγνοείται μεταξύ τρίτης και τέταρτης κατανομής.

Μάιος: Η Νέα Δημοκρατία δεν κατορθώνει να κάνει κυβέρνηση και τότε είναι που ο Αντώνης παθαίνει κάτι. Ένα πρωί ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ο νεώτερος επιστρέφει στο γραφείο του. Ο ίδιος δηλώνει ότι επιστρέφει ως εγγυητής της ενότητας της πολυκατοικίας. Ο πρώτος που σπεύδει να του φιλήσει το χέρι είναι ο Γιώργος Καρατζαφέρης. Σταθερή αξία.

Ιούνιος: Ο Πούτιν φτάνει στην Αθήνα για επίσημη επίσκεψη. Σε ένδειξη φιλίας, η ελληνική κυβέρνηση (ηγείται αυτής ο Άρης Σπηλιωτόπουλος) απελευθερώνει τον Εφραίμ από την φυλακή. Οι Ρώσοι θέλουν να αγοράσουν όλα τα πετρέλαια της Ελλάδας. Η είδηση στέλνει στα ουράνια τις τιμές των ελληνικών μετοχών. Η Ιταλία καταθέτει επίσημη πρόταση για να προσχωρήσει στην δραχμή.

Ιούλιος: Έντονο διάβημα της Τουρκίας για την αιφνίδια διακοπή των τουρκικών σήριαλ από τα ελληνικά τηλεοπτικά κανάλια. Οι Τούρκοι διαβλέπουν ισραηλινό δάκτυλο κι έχουν δίκιο! Το Τελ - Αβίδ έχει διεισδύσει δυναμικά στις διαπραγματεύσεις για τα ελληνικά πετρέλαια. Έθεσε, όμως, ως όρο να σταματήσουν τα δάκρυα της Γιασμίν και του Μπεχλούλ. Τελικώς, όμως, τα πετρέλαια μάλλον θα τα πάρουν οι Αμερικανοί. Διότι, η Ελλάδα ήταν πάντα με τους Αμερικανούς.

Αύγουστος: Τον Αύγουστο δεν υπάρχουν ειδήσεις. Το είχε πει και ο Ουμπέρτο Έκο. Τέλος πάντων, τον Αύγουστο οι Έλληνες επιστρέφουν στα χωριά τους και οι παραλίες γεμίζουν από αλλοδαπούς που απολαμβάνουν την Ελλάδα ως χώρα φθηνού τουριστικού προορισμού.

Σεπτέμβριος: Ομαλοποιείται η αγορά καυσίμων και τροφίμων, έπειτα από τις πρώτες προκαταβολές που έπεσαν για την ενοικίαση των θαλάσσιων οικοπέδων. Την ίδια ώρα φτάνει στα σχολεία και μία καθυστερημένη εγκύκλιος από την πρώην υπουργό Παιδείας, την Άννα Διαμαντοπούλου. Αποδεικνύεται ότι η ίδια είχε δώσει εντολή έναν ολόκληρο χρόνο νωρίτερα να μοιραστούν τα βιβλία. Άλλο ένα σύμπτωμα κακής λειτουργίας της δημόσιας μηχανής ή ένα σαμποτάζ κατά της Άννας μας; Η κυρία Διαμαντοπούλου καταφέρνει να επαναληφθεί το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ και να γίνει αυτή η νέα αρχηγός του Κινήματος. Τότε είναι που επιστρέφει και ο Γιώργος και της δίνει και την σφραγίδα. Τόσο καιρό έψαχνε μία εθελοντική ομάδα για την οποία είχε ακούσει πριν λίγο (σχετικά) καιρό για την συγκομιδή του καφέ στην Νικαράγουα. Τα βιβλία μοιράζονται στα σχολεία.

Οκτώβριος: Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ο νεώτερος ετοιμάζει τις βαλίτσες του για το προεδρικό μέγαρο και ο Αντώνης μπορεί, επιτέλους, να επιστρέψει στο γραφείο του. Ο στενός του συνεργάτης ακόμη αναζητά τον αλγόριθμο που έλειπε και ανέτρεψε έτσι πλήρως την ροή των γεγονότων. Ο Γιώργος Κουρής αγοράζει νέο κανάλι.

Νοέμβριος: Εμφανίζεται ο πρίγκιπας του Τσάκα και αγοράζει τον Αγροτικό Αστέρα. Η Ελλάδα μεταμορφώνεται σε έναν γίγαντα της ενεργειακής βιομηχανίας και όλοι σπεύδουν να πάρουν θέση στην αγορά. Πακτωλός από δισεκατομμύρια εισρέουν στην χώρα. Η κρίση είναι μία μακρινή ανάμνηση. Οι τιμές των ακινήτων ανεβαίνουν ιλιγγιωδώς: Ένα δυάρι στα Πατήσια κάνει όσο ένα ρετιρέ στο Μόντε Κάρλο. Οι τιμές των μετοχών είναι στον Θεό. Τύφλα να έχει το 1999. Η ζωή είναι τελικά απρόβλεπτη.

Δεκέμβριος: Όχι, την Κωνσταντινούπολη δεν την έχουμε πάρει ακόμη. Μπορούμε να περιμένουμε άλλη μία χρονιά για να επιβεβαιωθούν οι προφητείες των καλογέρων. Εδώ περιμένουμε πεντακόσια πενήντα εννιά χρόνια. Για ένα ακόμη κάνουμε έτσι;

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ. Υγεία να έχουμε, αδέλφια. Όλα τα υπόλοιπα τα βρίσκουμε...

γράφει ο Θανάσης Μαυρίδης
από το capital.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: