30.12.11

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ χτυπάει πάντα ... 2 φορές...


Κίνηση ανθρωπιάς
Σε μία εποχή όπου πλατιά λαϊκά στρώματα οδηγούνται στο περιθώριο, οι δημοσιογράφοι που βιώνουν καθημερινά στο πετσί τους την οικονομική ανέχεια και δυστυχία των συμπολιτών τους δεν θα μπορούσαν να μείνουν αμέτοχοι από τη συγκινητική προσφορά εκατοντάδων Βολιωτών, που παντί τρόπω συνεισφέρουν από τις...

λίγες οικονομίες τους στο έργο φιλανθρωπικών σωματείων της περιοχής μας. Έτσι χθες το πρωί αντιπροσωπεία της διοίκησης της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας επισκέφθηκε το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Βόλου, προσφέροντας σημαντικές ποσότητες από βασικά είδη διατροφής και προσωπικής υγιεινής για τους αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας. Ανάλογες κινήσεις για λογαριασμό της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας έγιναν ακόμη στη Λάρισα, την Καρδίτσα και τα Τρίκαλα.

Αφήστε μας να ξέρουμε καλύτερα

Τους Μεσογειακούς δεν τους κάναμε γιατί αντιτείνατε το επιχείρημα ότι η χώρα είναι στο χείλος του γκρεμού και δεν έχει την πολυτέλεια να ξοδέψει ούτε ένα ευρώ. Ε, αφήστε μας τουλάχιστον στο Ρυθμιστικό να γνωρίζουμε εμείς καλύτερα από τις υπηρεσίες του Υπουργείου σας για την οργάνωση και το σχεδιασμό της περιοχής μας, τη στιγμή μάλιστα που υπάρχουν ομόφωνες αποφάσεις από όλους τους φορείς της πόλης και του Νομού.

Με τα παραπάνω λόγια περιέγραψε στο προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο ο Δήμαρχος Βόλου Π. Σκοτινιώτης, απαντώντας σε σχετικό σχόλιο του Μ. Πατσιαντά, το διάλογο που είχε με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και πρώην Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου στην τελευταία συνάντηση που είχαν προ δεκαημέρου οι τοπικοί φορείς στην Αθήνα για το Ρυθμιστικό Σχέδιο Βόλου..

ΑΝΤ. ΤΣΕΛ.

Το απόλυτο μηδέν

Τελικά παραδέχτηκαν στην κυβέρνηση ότι είναι ανίκανοι να προχωρήσουν όπως πρέπει τις μεταρρυθμίσεις στο Δημόσιο και ζήτησαν τελικά βοήθεια από τους Γάλλους. Υπεγράφη όπως διάβασα μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών γι’ αυτό το σκοπό. Τελικά οι άνθρωποι δεν παίζονται. Όλο μνημόνια συνεργασίας και ομάδες δράσεις και από πρακτική ουσία τίποτα. Το απόλυτο μηδέν.

Ιστορίες

Την ώρα που το Δημοτικό Συμβούλιο Ρήγα Φεραίου συνεδρίαζε για το τεχνικό πρόγραμμα και τον προϋπολογισμό, ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Χρ. Παπαρούνας «ξαναχτύπησε» με αιχμές για την ανάθεση μελετών μετά την ακυρωτική απόφαση της κ. Γερακούδη. Τα δύο έργα αφορούσαν στην βιοκλιματική αναβάθμιση πλατειών στο Βελεστίνο... που όπως δείχνουν τα πράγματα εάν δεν αλλάξει κάτι θα παραμείνουν… παραδοσιακές. Να δείτε που θα ανοίξουν ιστορίες με αυτό το θέμα μετά και τις καταγγελίες ότι δεν έγινε καμία προκήρυξη για την εξεύρεση αναδόχου μελετητή.

Παιχνίδια

Το γράμμα στον Άι-Βασίλη στο οποίο αναφερόμασταν και χθες έχει το νόημά του. Υπερήφανοι άνθρωποι οι εργαζόμενοι της ΚΟΝΤΙ παρά την ταλαιπωρία και την απαξίωση που υφίστανται 120 και πλέον μέρες, επιμένουν να αντιστέκονται και με ένα γλυκόπικρο χιούμορ… σφάζουν κυριολεκτικά με το βαμβάκι όσους θεωρούν υπεύθυνους για τον εμπαιγμό τους. Δεν έχουν και άδικο αφού πίσω από τις πλάτες τους παίζονται παιχνίδια.

Β.Κ

Φεύγουν άρον - άρον

Είδαν κι απόειδαν νεαροί και πτυχιούχοι Βολιώτες που έμεναν επί πολλούς μήνες στην ανεργία και πήραν την απόφαση να μεταναστεύσουν. Άλλοι για Ευρώπη, άλλοι ακόμη και στις Αραβικές χώρες. Το σημαντικό είναι πως μόλις πήραν απόφαση να στρέψουν το ενδιαφέρον τους σε άλλες χώρες και απέστειλαν τα βιογραφικά τους, αμέσως μεγάλες εταιρίες ενδιαφέρθηκαν να τους προσλάβουν. Αυτό δεν θα συνέβαινε ποτέ στην Ελλάδα, ακόμη κι αν δεν είχαμε οικονομική κρίση, γιατί είναι ελάχιστες οι περιπτώσεις που οι υποψήφιοι εργαζόμενοι κρίθηκαν μόνο από τις γνώσεις τους και το βιογραφικό τους.

Tα βγάζουν - δεν τα βγάζουν

Σε αναμμένα κάρβουνα βρίσκονται οι πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που βλέπουν πως τα χρήματα στερεύουν και δε θα μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες των φοιτητών και του Ιδρύματος από το νέο έτος. Τι κι αν έχουν εκπέμψει δεκάδες φορές S.O.S., δεν έχουν εισακουστεί από την πολιτεία…

Δ.Π

Για το καλό μου

Καθαρίστρια, εργαζόμενη στο ΙΚΑ Βόλου μέσω εργολάβου, ζήτησε τα δεδουλευμένα και… απολύθηκε!

Το μέλλον για τον κόσμο της εργασίας: Για το καλό μου, για το καλό μου, ώσπου δεν άντεξε στο τέλος το μυαλό μου… που λέει και ο ποιητής.

Πού το πάει ο Άι-Βασίλης;

Γράμμα στον Άι-Βασίλη από το προσωπικό της ΚΟΝΤΙ για τη διαρκή επίθεση που δέχονται σε όλα όσα καθορίζουν τη ζωή τους…

Τέτοιες ώρες μάς πνίγει ένα αίσθημα αδικίας. Πού το πάει ο Άι-Βασίλης επιτέλους; Γιατί παράτησε στο έλεος τους εργαζόμενους και φέρνει δώρα μόνο στους τραπεζίτες και στους μνημονιακούς πολιτικούς; Αδικία, για το Θεό, που θα ’λεγε κι ο Εφραίμ.

Άσφαιρα πυρά

Νατάσσα Οικονόμου, Αντιδήμαρχος: «Για το θέμα της εργασιακής εφεδρείας ο Δήμος Βόλου… έχει αναλάβει πρωτοβουλίες και έχει εκφράσει την αντίθεσή του επανειλημμένως και εντόνως…».

Παρέλειψε να εξηγήσει πώς είναι δυνατόν αυτοί που διαχειρίζονται την εξουσία σε τοπικό επίπεδο να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες κατά της εργασιακής εφεδρείας χωρίς να χτυπούν τη μνημονιακή πολιτική, αλλά και την απώτερη αιτία του φαινομένου που την δημιουργεί.

Η… ομπρέλα

Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης χτες στα ΚΑΠΗ: Η Δημοτική Αρχή αξιοποιεί κάθε δυνατότητα προκειμένου ο Δήμος να λειτουργήσει ως ομπρέλα κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης για τις πιο αδύναμες κοινωνικές ομάδες...

Και περιμένατε πρώτα να πεθάνουν δυο άστεγοι για να ψαχτεί ο Δήμος να ανοίξει κάποιο από τα κλειστά του κτήρια, κ. δήμαρχε;

Τους έχουν γειώσει…

Μάλιστα, κυρίες και κύριοι. Δεν έχουν απορροφηθεί ακόμη, με κίνδυνο να χαθούν, 3,4 δισ. ευρώ από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο που θα ανακούφιζαν τους ανέργους!!!

Στη χώρα της παρακμής και της διαφθοράς των κρατούντων αυτό δεν είναι είδηση. Είδηση θα ήταν το ανάποδο. Κάποιοι υπεύθυνοι, κάποιοι υπουργοί, να νοιάζονταν τους άνεργους και να φρόντιζαν ώστε να απορροφηθούν αυτά τα κονδύλια.

Φ.Τ.

Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα


Δεν υπάρχουν σχόλια: