16.11.11

Tέτοιες φιλανθρωπίες μπορώ να τις κάνω και εγώ...


Tου Κοσμά Βίδου

Ο... διάσημος στο πανελλήνιο ηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου Εφραίμ ανακοίνωσε ότι η Μονή του θα στηρίξει τα συσσίτια της Αρχιεπισκοπής Αθηνών σε ... χιλιάδες απόρους καθώς «η οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει η Ελλάδα μάς επιβάλλει να σταθούμε στο πλευρό των δοκιμαζόμενων Ελλήνων, στηρίζοντας με κάθε τρόπο εκείνους που αντιμετωπίζουν ή θα αντιμετωπίσουν την ανεργία, την ανέχεια, τη φτώχεια». Μη βιαστείτε όμως να τον επαινέσετε που ανοίγει το παγκάρι του _ ή μάλλον το χρηματοκιβώτιό του. Μαθαίνω ότι τα χρήματα που θα διατεθούν δεν προέρχονται από την περιουσία της Μονής, αλλά αποτελούν έσοδα από ίδρυμα που συστήνουν προσωπικότητες από την Ελλάδα και το εξωτερικό καθώς και έσοδα από το προσκύνημα της Αγίας Ζώνης της Παναγίας στη Ρωσία. Δηλαδή, άλλοι εμφανίζονται ως φιλόστοργοι δωρητές, άλλοι έχουν βάλει το χέρι στην τσέπη τους. Η Παναγιά να με συγχωρέσει, αλλά τέτοιες φιλανθρωπίες μπορώ να τις κάνω και εγώ...

Μετά τιμής

Πανδώρα

ΥΓ.: Κατά τα άλλα, ενώ στην υπερήφανη πατρίδα συνήθως (για να μην πω πάντα) παρατηρείται υπερπληθώρα υποψηφίων για κάποιο υψηλό πολιτικό αξίωμα, στη Μολδαβία κανένας δεν έθεσε υποψηφιότητα για πρόεδρος της Δημοκρατίας. Με αποτέλεσμα να ματαιωθούν οι προγραμματισμένες για τις 18 Νοεμβρίου εκλογές. Είναι η δεύτερη φορά που συμβαίνει αυτό.

* «Η φιλία μου είναι δεδομένη και οι διαφορετικές μας απόψεις σχετικά με τα προβλήματα στη Μέση Ανατολή και οι ερμηνείες που εμφανίζονται στα μέσα μαζικής ενημέρωσης δεν την επηρεάζουν». Πρόκειται για απόσπασμα από τη συλλυπητήρια επιστολή που απέστειλε ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί προς τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Βενιαμίν Ντετανιάχου με αφορμή τον θάνατο του πεθερού του.

* Ναι, είναι ο ίδιος Νικολά Σαρκοζί που, όπως είχε διαρρεύσει μερικές ημέρες πριν, είχε χαρακτηρίσει τον Νετανιάχου «ψεύτη». Αγαπάει όμως, ως φαίνεται, τον (ψεύτη) φίλο του με τα ελαττώματά του...

* Η εύρεση ραδιενέργειας σε απόσταση 500 χιλιομέτρων από τη Φουκουσίμα επιβεβαιώνει ότι το πυρηνικό δυστύχημα της Ιαπωνίας δεν είναι παρελθόν, όπως θέλουν να το παρουσιάζουν. Βεβαίως, πολύ φοβάμαι ότι δεν θα μάθουμε ποτέ την αλήθεια. Απλώς θα πληρώσουμε τις συνέπειες.
ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: