7.11.11

Δεν βλέπει θετικά μια κυβέρνηση ΝΔ η Moody's...


Η Moody’s σε έκθεσή της αναφέρει πως η ψήφος εμπιστοσύνης και η συμφωνία για το σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας μειώνουν την ένταση της πολιτικής κρίσης στην Ελλάδα, αλλά δεν μειώνουν καθόλου το ρίσκο εφαρμογής του προγράμματος. Αντίθετα, το... τελευταίο πολιτικό επεισόδιο αυξάνει τον κίνδυνο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.



Ο Διεθνής Οίκος αξιολόγησης επισημαίνει ότι οι εκλογές που αναμένεται να πραγματοποιηθούν στις αρχές Φεβρουαρίου, δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα βγάλουν κυβέρνηση πλειοψηφίας. Εάν προκύψει κυβέρνηση ενός κόμματος, τότε, αυτή θα είναι υπό τη Νέα Δημοκρατία.

Η ΝΔ εξέφρασε τη στήριξή της για το πακέτο διάσωσης είναι μεν θετικό, όμως, «μια κυβέρνηση υπό τη Νέα Δημοκρατία δεν θα ήταν κατ΄ ανάγκη μια θετική αλλαγή», σημειώνει η Moody's.

«Το κόμμα της ΝΔ έχει ιστορικό κακής διαχείρισης των δημόσιων οικονομικών, κυρίως σε ό,τι αφορά την περίοδο πριν από τις εκλογές του Οκτωβρίου του 2009. Το 2009, το έλλειμμα της Ελλάδας αυξήθηκε στο 15,8% από 9,8%».

Σύμφωνα με τη Moody’s η Ευρωζώνη θα επιβιώσει με τη σημερινή της μορφή, έστω και εάν οι Ευρωπαίοι ηγέτες συζητούν πλέον το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, αυξάνοντας τις πιθανότητες για κάτι τέτοιο.
mediasoup.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: