20.11.11

Eκλογές στην Ισπανία...


Βουλευτικές εκλογές διεξάγονται σήμερα στην Ισπανία, ύστερα από μια προεκλογική περίοδο στην οποία κυριάρχησαν τα οικονομικά θέματα, με την προηγούμενη σοσιαλιστική κυβέρνηση να ακολουθεί πολιτική λιτότητας και... με την ανεργία συνεχώς να αυξάνεται.

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, τις εκλογές πρόκειται να κερδίσει το Λαϊκό κόμμα (ΡΡ), το οποίο αναμένεται να συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία και να κυβερνήσει μόνο του τη χώρα, με ηγέτη τον 56χρονο Μαριάνο Ραχόι.

Ωστόσο, τα περιθώρια ελιγμών που θα έχει ο νέος πρωθυπουργός θα είναι πολύ μικρά καθώς οι χρηματοπιστωτικές αγορές ενέτειναν εκ νέου τις τελευταίες ημέρες τις πιέσεις τους στην Ισπανία.

Ο κ. Ραχόι έχει ήδη δεσμευτεί για επιπλέον μέτρα λιτότητας σε μια προσπάθεια ανάκαμψης της οικονομίας της Ισπανίας, η οποία πλήττεται από ένα ποσοστό ρεκόρ ανεργίας (21,52%) μεταξύ των βιομηχανικών χωρών και απειλείται με μια νέα ύφεση.

Συνολικά, περίπου 36 εκατ. ψηφοφόροι καλούνται στις κάλπες για την ανάδειξη των δύο σωμάτων του κοινοβουλίου, ενώ από τις εκλογές αυτές που γίνονται με το αναλογικό σύστημα θα εκλεγούν 350 βουλευτές και 208 γερουσιαστές.

«Η Ισπανία αποφασίζει για την κυβέρνηση που θα αντιμετωπίσει τη λαίλαπα της κρίσης», είναι ο τίτλος με τον οποίο κυκλοφορεί σήμερα η μεγάλη ισπανική εφημερίδα Ελ Παΐς.
voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: